/  Blog

Imate više posla nego što možete da obavite? Evo 5 saveta koji mogu da pomognu

Imate više posla nego što stižete da obavite. Postavili ste prioritete. Napravili plan. Delegirali deo posla. Pokušali da se fokusirate. Kako da onda budete efikasniji i da poslovni zadatak obavite dobro za manje vremena? 5 načina da budete efikasniji.

 

Posao

Foto: Pixabay

Razjasnite šta se tačno očekuje od vas

Možda ne morate da odmah predate gotov projekat, već bi bio dovoljan plan ili početna skica. Pitajte šta se tačno u određenom trenutku traži od vas.

 

Koristite već postojeći materijal

Kad god možete — copy, paste, edit. Izborite se sa potrebom da sve radite skroz iz početka. Najbolji govornici stalno iznova pričaju iste stvari, jer vežbom se stiže do savršenstva.

 

Napravite obrasce 

Za rutinske stvari napravite obrazac. On može biti vrlo koristan za nedeljne izveštaje, prezentacije ili raspored sastanaka.

 

Razgovarajte

Kada vam šef ili menadžer daju zadatak da istražite određenu temu, umesto da napravite formalnu prezentaciju, pokušajte da zapišete beleške i razgovarate sa njim o podacima koje ste prikupili. Verbalno deljenje moglo bi da vam uštedi vreme, a to je ujedno i efikasniji način da iskomunicirate apstraktne koncepte.

 

Vremenski ograničite posao

Unapred odredite koliko ćete vremena potrošiti na određeni zadatak i zatim se držite toga. Na primer, ukoliko imate naviku da preopširno istražujete o temi, ograničite se na sat vremena ili dva. Ovaj način rada, poznat kao time-boxing, ne garantuje vam da ćete u datom roku završiti posao, ali pomaže da se fokusirate.

 

 

 

Izvor: BIZLife



Ostavi komentar:

Konkuriši na praksu