Obrazovanje

BEC - Business English Certificates

23.10.2008.
3 min

BEC je međunarodno priznat sertifikat (podjednako u inostranstvu i u našoj zemlji) kojim pokazujete svoje znanje poslovnog engleskog jezika koji se koristi na radnom mestu. Prema tome, BEC sertifikat je namenjen svima onima kojima Engleski nije maternji jezik ali poseduju izvesni nivo predznanja.

Više nego ikad, dobro poznavanje engleskog je potrebno kako biste uspeli u međunarodnom poslovnom svetu. Na ovaj način možete pokazati jezičke veštine koje će vam omogućiti veliku prednost u poslovima na tržištu a pogotovo ako želite raditi u inostranstvu, i mnogo veću fleksibilnost na radnom mestu.

BEC ispit se uskladio sa nivoima B1 i C1 te se sada u okviru od šest nivoa (od A1 do C1) koristi za opisivanje jezičkih sposobnosti (usklađeni sa CEFR-om). Ovi nivoi se koriste za opisivanje jezičke umešnosti u smislu stvarnog poznavanja jezika, koliko ste u mogućnosti napisati izveštaj, ili napisati poruku koju je neko ostavio preko telefona ili sl. To znači da će vam pripreme za BEC pomoći da razvijete veštine korisne u stvarnom životu.

BEC je zvanično priznat od strane više od hiljadu edukativnih organizacija, velikog broja profesionalnih organizacija, poslodavaca pa čak i od ministarstava širom sveta kao pogodna kvalifikacija za poslovno korišćenje engleskog jezika i može se polagati u većini škola jezika.

Postoje tri nivoa BEC sertifikata:

1. BEC Preliminary - početni nivo poznavanja poslovnog engleskog
2. BEC Vantage - srednji nivo poznavanja poslovnog engleskog
3. BEC Higher - napredniji nivo poznavanja poslovnog engleskog

BEC PRELIMINARY - Ovaj ispit odgovara osnovnom i nižem-srednjem nivo poznavanja opštog engleskog jezika (ekvivalent za KET / PET; na nivou B1). Dizajniran je za starosnu dob od 17 i više godina, i za one koji već rade u poslovnom području pa žele da povećaju svoje znanje.

BEC VANTAGE - Ovaj ispit podržava poznavanje opšteg engleskog jezika na višem-srednjem nivou (na nivou B2). To je ekvivalent za FCE (First Certificate in English) ispit u opštem engleskom koji takođe nudi Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages). Koristi se za poboljšanje već postojećeg znanja poslovnog engleskog.

BEC HIGHER - Ovaj ispit je namenjen studentima i svima onima koji vladaju engleskim jezikom (uključujući i poslovni engleski na prosečnom nivou) i na nivou je CAE (Certificate in Advanced English, na nivou C1). Uspeh u ovom ispitu znači da ste u mogućnosti aktivno učestvovati u razgovoru, efikasno doprinositi na sastancima i seminarima, pisanje izveštaja, razumevanje i mogućnost dopisivanja putem mejla, korišćenja telefona i efikasno pregovarati u većini situacija.

Svi od navedenih nivoa uključuju osim veštine govora (razgovor), poznavanje pisma (pisanje i čitanje) i razumevanje sagovornika (slušanje).

Kopiraj link

Slični tekstovi

Kako odabrati pravu studentsku organizaciju za sebe?
09.09.2020.
3 min

Kako odabrati pravu studentsku organizaciju za sebe?

Obrazovanje
Poboljšajte memoriju uz 7 lakih saveta
09.10.2015.
5 min

Poboljšajte memoriju uz 7 lakih saveta

Obrazovanje
Kako biti “onaj stari” u novim uslovima?
12.10.2020.
4 min

Kako biti “onaj stari” u novim uslovima?

Obrazovanje