U pauzi od učenja

10 knjiga koje treba da pročitaš u 2021. godini - 2. deo

16.03.2021.
3 min

Mart i april u studentskom životu su meseci u kojima se lakše diše i u kojima nema velikog pritiska zbog ispitnih rokova. Zato pre nego što maj bude iza ugla i na tebe se obruše sve moguće fakultetske obaveze, iskoristi slobodno vreme da pročitaš neku dobru knjigu. Za tebe smo spremili tekst iz dva dela, prvi deo možeš da pogledaš na ovom linku, a na drugi se bacamo u nastavku! :)

10 knjiga koje treba da pročitaš u 2021. godini - 2. deo
Foto: NajStudent (Shutterstock)

#6 Kako ovladati veštinom prodaje - Tom Hopkins

Tom Hopkins je legendarni trener prodaje koji je obučio više od pet miliona profesionalaca u okviru seminara, kongresa i treninga. Nakon neuspeha na početku karijere u prodaji, Tom je otkrio i primenio tehnike koje su mu donele više od milion dolara za samo tri godine, učinivši ga milionerom pre 27. godine. Metode koje su mu promenile tok karijere, autor je podelio u knjizi u kojoj nas uči svemu u vezi iniciranja prodaje, tehnika vođenja sastanaka, prodaje putem telefona i zaključenja prodaje.

#7 Startup način - Erik Ris

Knjiga “Startup način” predstavlja načine na koje moderne kompanije koriste preduzetnički menadžment kako bi transformisale kontrolu i pokrenule dugoročni rast poslovanja. Osnivač pokreta lean management, Erik Ris, otkriva startup principe koji kompanije mogu da primene, sa fokusom na inovacije i na sticanje statusa modernih kompanija 21. veka. U knjizi koja može biti interesantna svakome ko razmišlja o pokretanju sopstvenog biznisa, dat je sveobuhvatan pristup koji današnji lideri mogu da iskoriste kako bi podstakli održivi rast u neizvesnim vremenima.

#8 Moć govora - Brajan Trejsi

Brajan Trejsi je kanadsko-američki govornik i autor iz oblasti samorazvoja. Njegove knjige bave se pitanjima liderstva, prodaje, samopouzdanja, ciljeva, strategije, kreativnosti i psihologije uspeha. U knjizi “Moć govora”, prikazane su tehnike najboljih govornika na svetu, koje se mogu iskoristiti u praksi pri držanju prezentacija, govora i obuka. Autor ne zaboravlja da skrene pažnju na svaki bitan detalj, uključujući i govor tela i intonaciju pri govoru. Ako imaš problema sa javnim nastupom ili želiš da poboljšaš način na koji prezentuješ, ova knjiga će ti pomoći ne samo da kvalitetnije iskomuniciraš ono što želiš, već i da ovladaš tehnikama koje su ti potrebne da menjaš mišljenja drugih.

#9 Design thinking - Marko Jevtić, Milovan Dekić

Autori ove knjige dolaze iz domaće kompanije Nordeus, i opisuju procese koji kompanije širom sveta svakodnevno koriste u poslovanju. Oni nam predstavljaju metodologiju inovacija u kojoj leži ne samo ključ uspeha, već i unapređenja kompanija. U pitanju je design thinking, koji pomaže kompanijama da razumeju korisnike svojih proizvoda, da shvate šta im zaista treba i da kreiraju proizvode i usluge koje će ljudi želeti da kupe.

#10 Pazi kojeg vuka hraniš - Kenan Crnkić

Kenan Crnkić je profesor univerziteta u Beču i autor bestselera na temu uspeha i sreće. Knjiga “Pazi kojeg vuka hraniš” napisana je stilom lakim za čitanje, bez suvišnih reči i neupotrebljivih saveta, a daje instant motivaciju čitaocima - da pronađu, postignu i zadrže sreću. Posebna pažnja posvećena je moći i uticaju misli koje “hranimo” u glavi i izborima koje svakodnevno pravimo, a koji nam utiču na život bez da smo toga i svesni.

Nadamo se da ti se svideo naš izbor knjiga. Ukoliko imaš neki predlog koji se nije našao na ovoj listi, piši nam u komentaru!

Kopiraj link

Hristina Pajić

Hristina studira informacione sisteme na Fakultetu organizacionih nauka. Radi kao freelance Wordpress developer, a u slobodno vreme fotografiše i putuje.

Slični tekstovi

Studenski život nije lak. Kako da ne odustanete?
04.04.2017.
3 min

Studenski život nije lak. Kako da ne odustanete?

U pauzi od učenja
Kako se izboriti sa kašnjenjem
28.01.2011.
7 min

Kako se izboriti sa kašnjenjem

U pauzi od učenja
5 caka da pobedite život i lakše “pređete igricu”
29.12.2017.
3 min

5 caka da pobedite život i lakše “pređete igricu”

U pauzi od učenja