Sat Najstudent ne može da funkcioniše bez JavaScript podrške.

Četiri stvari koje će vam podići samopouzdanje

Kada veoma uspešne ljude pitate šta im je pomoglo da dođu na visoka mesta, samopouzdanje će biti na vrhu lestvice. Njega dobijate rođenjem ali ga možete postići i kroz napor i odlučnost, a evo i kako.

 

 

Uspešni moraju biti nezavisni, pribrani, moraju da se povezuju sa pravim ljudima, da preuzimaju rizik, a ujedno treba da budu veliki sanjari i istovremeno veoma realni po pitanju svojih mogućnosti. I naravno puni samopouzdanja sve vreme.

 

Sajt Enterpreneur podelio je četiri načina da povećate samopouzdanje, a samim tim produktivnost i uspeh.

 

1. Oslobodite se negativnosti

 

Ukoliko želite veseo i pozitivan život treba da izbegavate negativne ljude. Takvih ljudi će uvek biti ali ne dozvolite da vas oni iscrpe. Jedna od najbitnijih lekcija u poslovanju je distanciranje i to će mnogo doprineti vašem uspehu. Neka osnova svakog vašeg dana bude fokusiranje na pozitivne misli i odagnavanje negativnih.

 

2. Organizujte se

 

Napravite cilj i plan kako da stignete do njega. Time ćete podići svoje samopoudanje jer ćete imati određeni raspored i red. Stavite svoje ciljeve na papir i pravite nedeljni i mesečni raspored. Takođe neka vaš godišnji plan bude na prvom mestu, a sve vreme zapisujte progres. Kada vidite istoriju vašeg uspeha dobićete više samopouzdanja jer ćete videti odakle ste krenuli, a dokle ste dogurali.

 

3. Budite zdravi

 

Naporan rad zahteva puno energije. Vodite računa o vežbanju, ishrani i odmoru. Jedite hranljive napirnice, izbalansirajte obroke i užine koje će učiniti da se osećate sveže i zadovoljno. Neka vaš organizam bude spreman za sledeće izazove. Trenirajte i budite u formi kako bi vaše telo uspelo da isprati tempo kojim treba da idete. Mnogo smo puta pisali i o ovome – morate da se naspavate.

 

4. Promenite stav

 

Pojedina istraživanja kažu da jedini način da se osećamo bolje jeste da promeni svoj stav. Menjanje stava zaista menja mozak pospešujući rad kortizola. Pokušajte sa ovim u privatnom životu i videćete napredak. Tada se savetuje da budete super-pozitivni, dok na poslu možete probati neku malo blažu varijantu. Osećaćete se lepše i biće vam lakše da uvidite veliki potencijal u vašem samopouzdanju.

 

Preuzeto sa sajta www.bizlife.rs

Share
Baner
Sajt NajStudent.com koristi kolačiće kako bi ti pružio najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da si saglasan sa korišćenjem kolačića. Saznaj više o kolačićima ovde.