/  Blog

Zašto je razgovor sa sobom važan?

Život postaje neuporedivo lakši onog trenutka kad shvatite ko ste vi i svoje mišljenje o sebi postavite iznad mišljenja drugih ljudi. Ako imate potrebu da menjate sebe samo zbog tuđih komentara, vi još uvek niste u potpunosti spoznali svu lepotu ljubavi prema sebi.

 

Girl

Foto: Pixabay

Postoje jednostavni načini da upoznate i zavolite sebe, potrebno je samo malo truda i detaljnog razgovora sa sobom!

 

Razmislite o svemu što volite i ne volite kod sebe

Kada sagledate sve svoje vrline i mane, znaćete šta želite da promenite da biste postali bolja verzija sebe. Rad na sebi prijaće vam i motivisaće vas da u svemu budete istrajni.

 

Razmislite o ljudima koji vas okružuju

Zapitajte se koliko ste zapravo voljeni, da li uživate kada provodite vreme sa ljudima koje volite i kakvi su zapravo ti odnosi. Ophođenje drugih ljudi prema vama, može vam otkriti puno o vašoj ličnosti.

 

Razmislite o stvarima koje vam se dopadaju kod drugih ljudi

Osobine koje primećujete i hvalite kod drugih ljudi, su one koje posedujete ili priželjkujete da ih posedujete. U drugima uvek vidite ono što je u vama najbolje, zato se i kaže da prvo morate voleti sebe kako bi voleli druge.

 

Važno je i da se zapitate  u kojoj meri se razlikuju vaše ličnosti kada ste u društvu i kada ste sami u svoja četiri zida. To će vam pokazati kakvim ste uticajima podložni.

 

Sebe ćete dobro upoznati i kroz svoja interesovanja

Zato sve svoje slobodno vreme uložite u svoje hobije i izgradite sebe. Steknite nova saznanja i uživajte u stvarima koje volite!

 

Onih dana kada počnete da sumnjate u sebe, zbog nečega što vam je neko drugi rekao, zbog neosnovane kritike ili zlonamernog komentara, zatvorite se u svoja četiri zida, skuvajte šolju kafe i sedite sa sobom, da ozbiljno porazgovarate o tome, ko ste vi ustvari.

 

Samorazgovor je odlika inteligentnih ljudi, onih koji znaju da su sami sebi najbolji prijatelji, da im čašica razgovora sa sobom može promeniti dan, ali i život. 

Svaki put, kada vas neki neosnovani komentar zaboli, setite se koliko ljubavi, volje i truda ulažete u svaki svoj dan kako biste motivisali sebe da živite život na najbolji mogući način. Imajte to na umu i budite sebi podrška, motivišite sebe da se zavolite, prihvatite i spoznate. Vi ste jedini konstruktivni kritičar i osoba koja će sebi udeliti najiskreniji kompliment, jer znate šta se nalazi iza svakog uspeha i neuspeha. Zato svakoga dana porazgovarajte sa sobom, kako biste se iznova prepoznali.

 

 

 

Izvor: Lepota i zdravljeOstavi komentar:

Konkuriši na praksu