/  Blog

Zašto je važno da svakodnevno stičete znanje i radite na sebi?

Jedna od vodećih prednosti društva u kome živimo svakako je veća dostupnost informacija i brz pristup novim znanjima, što nas dovodi do toga da danas konačno možemo svakodnevno da radimo na sebi i iz dana u dan postanemo bolji u svom poslu, a istovremeno proširimo i vidike, kada su ostale životne oblasti u pitanju.

 

Knjige

Foto: Pixabay

Cilj savremene, uspešne osobe, definitivno je kontinuirano učenje, koje predstavlja motivisanost, konstantno proširivanje znanja i uporno sticanje radnih navika. Pojedinac bira da stiče znanja aktivno, kako bi proširio svoju kompetentnost, ali i svoje izglede za željeni posao i imao priliku da svoje vreme i trud uloži u lični razvoj.

 

Kontinuirano učenje i rad na sebi imaju mnoge benefite na život pojedinca, a ovo su samo neki od njih…

 

1. Širi memoriju pamćenja i ubrzava mogućnost učenja

Osim što se informacije koje učimo tokom života, pohranjuju u našoj dugoročnoj memoriji, što aktivnije i više učimo, naš mozak je u stanju da primi, ali i skladišti više informacije, pa tako tokom kontinuiranog učenja, konstantno širimo saznanja koja smo sticali u mlađim danima, razvijamo moždane vijuge, poboljšavamo svoj memorijski kapacitet, ali i koncentraciju.

 

2. Poboljšava mentalno zdravlja

U teškim i kriznim situacijama, učenje nam pomaže da skrenemo misli i razbistrimo um. Uz to, što više znate, vrednije se osećate, pa to utiče na vaše samopouzdanje, što je veoma bitno za vaše psihičko i mentalno zdravlje. Kada imamo određena znanja i veštine, sigurni smo u ono što radimo i nema nikakve bojazni da ćemo se pred novim poslovnim poduhvatom, ili životnim iskustvom osećati nesigurno.

 

3. Poboljšava sociološke veštine

Što više znanja imate, to ste kompetentniji da se upustite u bilo koju raspravku na poslovnom, ali i na bilo kom drugom planu. Ako vas zanima više naučnih oblasti, osećaćete se kao ravnopravni i kometentni član različitih socioloških grupa, a sve što čovek želi je da se prijatno i prihvaćeno oseti u svakom društvu.

 

 

Izvor: Lepota i zdravljeOstavi komentar:

Konkuriši na praksu