Edukacija

Vesti i dešavanjaStipendijeBlog


Iskoristi STUDIJE maksimalno

Iskoristi STUDIJE maksimalno Iako kažu da je samo obrazovanje ono što ostaje kada zaboravimo sve ono što smo naučili, ja kao student viših studija se ne bih složila u potpunosti sa tim. Ako me pitate šta je meni nakon osnovnih, master studija, budućem doktoru hemijskih nauka,… (više)

Postavljeno: 19.11.2019.
Iskustva drugih

4 stvari koje bih volela da mi je neko rekao na početku studija

4 stvari koje bih volela da mi je neko rekao na početku studija Kada počne akademska godina, (skoro) svaki student sebi tradicionalno obeća da će ove godine biti redovan na predavanjima i da će uspeti da ispuni sve svoje obaveze na vreme i „očisti“ godinu u junu. Međutim, kako vreme odmiče, obećanje postaje “šarena… (više)

Postavljeno: 12.11.2019.
Obrazovanje

Šta ako sam upisao pogrešan faks?

Šta ako sam upisao pogrešan faks? Pitanja koja sam sebi postavljala pre upisa faksa su se mogla smestiti u jedno od najrazgranatijih stabala odlučivanja. To je otprilike izgledalo ovako: Da li da promenim grad ili ne? Ako ostajem u svom gradu, imaću sav komfor koji sam do tada imala, tu su mi društvo, porodica,… (više)

Postavljeno: 05.11.2019.
Obrazovanje

Ken Robinson: Paradigme promene sistema obrazovanja

Ken Robinson: Paradigme promene sistema obrazovanja Svaka država na svetu u ovom trenutku ima reforme u javnom obrazovanju. Postoje dva razloga zašto je to tako. Prvi razlog je ekonomski. Ljudi pokušavaju naći način kako da obrazuju našu decu kako bi zauzela svoje mesto u ekonomskim tokovima 21. veka, s obzirom… (više)

Postavljeno: 07.10.2019.
Obrazovanje

Konkuriši na praksu