Edukacija

Vesti i dešavanja



Stipendije



Blog


Timski rad - uspeh ili katastrofa

Timski rad - uspeh ili katastrofa Timski rad ili rad u timu. Da li biste rekli da i jedan i drugi izraz imaju isto značenje? Ako je odgovor DA, dozvolite mi da pokušam da vam dočaram razliku koja može da postoji i zašto je ona bitna.   Foto: NajStudent (AdobeStock) Naravno, kada govorimo o radu… (više)

Postavljeno: 09.12.2019.
Obrazovanje

Probudi svoju kreativnost kada misliš da je to nemoguće

Probudi svoju kreativnost kada misliš da je to nemoguće Zamislite osobu koja obožava zvezde, zalaske sunca, pesme, pisanje, slikanje, pronalaženje drugačijeg smisla svemu oko nas. Zamislite nekog ko drugima za rođendane umesto čestitke piše pesmu i u palačinci vidi kartu sveta. I zamislite sada tu osobu kako studira programiranje… (više)

Postavljeno: 02.12.2019.
U pauzi od učenja

4 tajne za pisanje dobrog eseja

4 tajne za pisanje dobrog eseja Seminarski radovi, a naročito eseji, studentima predstavljaju večitu boljku koja se rešava na dva načina: ili tako što izdvojimo trideset minuta i detaljno iščitamo uputstvo za pisanje seminarskog rada ili izdvojimo trideset eura, pa to umesto nas uradi neko… (više)

Postavljeno: 29.11.2019.
Obrazovanje

Pa šta ako studiraš ono što „nije perspektivno“?!

Pa šta ako studiraš ono što „nije perspektivno“?! Kada se govori o validnosti fakultetskih diploma i njihovoj primenljivosti u traženju posla nakon studija, naše okruženje se uglavnom deli na dva tabora: Foto: Kristina Dorić Prvi tabor su oni koji su apsolutno ogorčeni na političko-ekonomski sistem u državi, te vam… (više)

Postavljeno: 26.11.2019.
Obrazovanje

Konkuriši na praksu