Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Drugi Međunadni književni konkurs "Pesmodari mira" 2017. godine


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
na upit
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije
Oblast:
Književnost
Vrsta/tip programa:
Knjizevni konkursi
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Zbog velikog interesovanja, u znak sećanja na Slađanu Jovanović šahistkinju (16.3.1975. – 14.11.1996.), iz Mačvanskog Prnjavora koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, u 21. godini života, raspisuje se Drugi Međunadni književni konkurs pod nazivom: ”Pesmodari mira”, u saradnji sa Iinicijatorom Slavicom Jovanović , novinarkom i književnicom i  Izdavačkom kućom “ Svairos “ iz Beograda, dr Milanom Mladenovićem književnikom.

 

Prva pesma bi trebala bude na temu šaha sa jasnom porukom:

  • Da se svi ratovi sveta presele na 64 šahovska polja.

 

Druga pesma bi trebala da bude na temu mira u svetu, sa porukom:

  • Stop ratovima! I posvećena borbi protiv terorizma, protiv hemijskog i bioloskog naoružanja, sa željom da vedrim nebom uzlete beli golubovi mira.

Poziv je upućen svim autorima darodarima i slobodarima mira. Jedan autor može poslati najviše dve pesme. Radovi se šalju pod punim imenom i prezimenom, sa kraćom biografijom autora, adresom i telefonom, na e-mail  slavicaj1969@gmail.com ili na slavicajov69@gmail.com.

 

Najuspešnije autore očekuju diplome i druge nagrade. Radovi treba da budu na srpskom jeziku.

 

U planu je i štampanje zbornika u kome će se naći najuspešniji radovi . Zbornik je samofinansirajući: Učešće se plaća sa 500 dinara na žiro-račun  Poštanska Štedionica, na ime Slavica Jovanović br. računa: 200 – 65929694 – 51, fotokopiju uplate poslati mejlom, sa naznakom za štampanje knjige. Po izlasku iz štampe, svaki učesnik dobiće svoj primerak knjige.

 

Konkurs je otvoren do 21. septembra 2017. godine, odnosno do Mećunarodnog dana Mira. Sve dodatne informacije na telefon: 061-265-83-66 ili na broj 063-807-59-35.

 

Podsećanja radi: na Prvi Mećunarodni književni konkurs Pesmodari Mira je stiglo više od dvesta pesama iz svih krajeva sveta i to iz Iraka, Japana, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kanade, SAD-a i Srbije od skoro stotinu autora. Pobednik prvog Mećunarodnog konkursa je Jovan N. Bundalo, književnik iѕ Beograda.