Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Društvo za razvoj dece i mladih - Otvoreni klub - Konkurs za kratku priču


Telefon:
na upit
Prijava na:
na upit
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije
Oblast:
na upit
Vrsta/tip programa:
Knjizevni konkursi
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Konkurs je otvoren u okviru projekta „Dečija prava u priči i praksi“ (Child rights in stories and practice) koji sprovodi Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub u partnerstvu i saradnji sa napred navednim organizacijama civilnog društva, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji kroz EIDHR program.

 

Konkurs za kratku priču na temu dečijih prava.

 

Junaci kratke priče treba da budu deca i mladi (do 18 godina) kojima su prekršena dečija prava ili su na različite načine isključeni iz života zajednice, u neravnopravnom položaju su u odnosu na svoje vršnjake, nalaze se na marginama društva, izložena su siromaštvu, diskriminaciji, nasilju, nemaju pristup kvalitetnom obrazovanju, uskraćena su za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, itd. Iako su tu, oko nas, sa nama, većina tih malih junaka je nevidljiva i bez glasa. A mogli bi da ispričaju svoju priču i da nam kažu mnogo, o sebi, ali i nama, našem svetu i prilikama. Javite se, podelite sa nama delić tih neispričanih priča.

 

Žiri će u svakom gradu/opštini nagraditi po 3 najuspešnije priče tako što će autorima dodeliti nagrade u vrednosti od 100 EUR za I mesto, 60 EUR za II mesto i 40 EUR za III mesto.

 

Rokovi

Konkurs je otvoren od 25. novembra 2016. godine do 31. januara 2017. godine.

 

Linkovi

Više informacija možete naći ovde.