Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

EUzaTEBE hakaton: Prijavite svoj tim!


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije
Oblast:
Političke nauke
Vrsta/tip programa:
Ostalo
Zemlja:
Srbija, Beograd
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Otkrijte prednosti koje nam pruža Evropska unija na potpuno novi način!

 

Prvi EU Hakaton održaće se u Beogradu od 17. do 19. maja 2019. u u prostorijama ICT Hub-a (Kralja Milana 10). Glavni zadatak učesnika će biti da predlože pristupe, mehanizme ili aktivnosti za koje misle da će uspešno promovisati prisustvo EU u Srbiji, njene vrednosti i benefite koje može da pruži građanima Srbije.

 

Nagradni fond

Obezbeđeni su uslovi za neometan rad, kao i sjajne nagrade – novčani nagradni fond za tri najbolja rešenja je ukupno 5.000€ (sa pripadajućim porezima)!

Pobednički tim dobija 10.000€ (sa pripadajućim porezima) direktne finansijske podrške.

 

Dodatno, za implementaciju idejnog rešenja pobedničkom timu će na raspolaganju biti resursi u vrednosti do 15.000€ (sa pripadajućim porezima) koji mogu da iskoriste za troškove kampanje i promocije, dalji razvoj rešenja, angažovanje eksterne ekspertske podrške i slično.

 

Kroz niz projekata, instrumenata i pravnih akata koja su usvojena od strane različitih institucija Republike Srbije, EU pruža priliku građanima Srbije, studentima, stručnjacima iz različitih oblasti, članovima nevladinih organizacija, preduzetnicima i drugim privrednim subjektima, da dođu do grant sredstava, pozajmica, stručnih obuka i drugih vidova podrške. Problem sa tako raznovrsnim mogućnostima je da ljudi, kojima su namenjene, često ne znaju mnogo o tome.

Hakaton će nastojati da se izbori upravo sa tim izazovom!

 

Timovi

Na takmičenju mogu učestvovati isključivo timovi od minimalno 4, a maksimalno 6 članova, spremni da sami razviju i implementiraju svoja predložena rešenja. Timovi će u roku od 48h raditi na predlogu rešenja koje će odgovoriti na postavljenu temu i koje može biti strukturirano kao digitalno rešenje (web ili mobilna aplikacija, pretraživač i dodaci za pretraživače, rešenja primenljiva na društvenim mrežama…) ili biti deo aktivnosti ili kampanja koje uključuju korišćenje digitalne tehnologije. Tokom samog hakatona, učesnicima će biti na raspolaganju vrhunski predavači i mentori, kako iz delegacije EU, tako i iz redova ICT Hub tima, a posebna pažnja će biti posvećena i pripremi za javni nastup (tzv. pitching).

 

Nakon završetka hakatona, odabrani tim će u toku četiri meseca uz podršku ICT Hub tima raditi na implementaciji rešenje.

 

Prijave su otvorene do 06. maja 2019. godine u 23.59.

 

Više informacija o samom događaju, uslovima i načinima prijave možete naći na euhakaton.europa.rs. Za sva dodatna pitanja, možete nas kontaktirati putem mejla euhakaton@icthub.rs

 

Hakaton se realizuje u organizaciji ICT Hub-a, a podržan je od strane Misije Delegacije Evropske unije (EU) u Republici Srbiji.