Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Javni konkurs za istraživače za izradu komparativne analize omladinske politike u Republici Srbiji sa politikama u EU


Telefon:
069 738 446
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Oblast:
na upit
Vrsta/tip programa:
Ostalo
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Krovna organizacija mladih Srbije poziva istraživače da se prijave na konkurs za angažovanje za izradu Komparativne analize omladinske politike u Srbiji sa politikama u EU. Izrada komparativne analize i angažovanje istraživača sprovodi se kroz projekat: „Glas mladih u demokratskim procesima“ koji realizuje Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske.

 

Analiza zakonodavnog okvira koje ima Republika Srbije i javnih politika iz ove oblasti i upoređivanje stanja stvari Srbije sa državama članicama Evropske unije jedan je od preduslova za napredak i poboljšanje najvažnijih strateških dokumenata Republike Srbije i omladinskih politika. Veoma je mali broj naučnih publikacija koje imaju ovu oblast kao svoj predmet istraživanja, te bi doprinos civilnog sektora ovim bio značajan. Dodatna vrednost ovog istraživanja je približavanje primera dobre prakse iz EU mladima o konkretnim oblastima od njihovog interesa.

 

Metodolološki bi se koristila komparativna desk analiza relevantnih dokumenata. Zaključci istraživanja i preporuke KOMS će iskoristiti kako bi zagovarao za konkretne promene u politici koju su upravo mladi videli kao prioritetnu oblast u okviru koje žele poboljšanje.

 

Iz sredstava institucionalne podrške planiramo da angažujemo 1 istraživača koji bi sproveo istraživanje i izradio publikaciju.

 

Angažovanje istraživača za period: 05. mart – 15. april 2018. godine.

 

Rok za prijavu na konkurs: nedelja 25. februar 2018. godine do 23:59

 

Naknada za istraživača: 47.560,00 rsd (bruto)

 

Adresa za prijavu na konkurs: konkurs@koms.rs

 

Sadržaj prijave:

  1.    Biografija ponuđača sa naznačene tri ključne reference relevantne za ovaj angažman
  1.    Predlog metodologije desk istraživanja – izbor država članica EU, oblasti istraživanja, dokumenta koja će biti korišćena za istraživanje (do 2 strane).

Kriterijumi i rokovi za izbor:

Komisija KOMS će do 02. marta doneti odluku o izboru kandidata, na osnovu sledećih kriterijuma:

  1.    Iskustvo i reference istraživača (50% bodova)
  2.    Kvalitet metodologije istraživanja (50% bodova)

Za više informacija možete kontaktirati Bobana Stojanovića, na e-mail adresu: boban.stojanovic@koms.rs ili na telefon 069 738 446.

 

Poziv u PDF-u možete naći ovde.