Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Konkurs za esej povodom 140 godina od osnivanja Gimnazije u Svilajncu


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije
Oblast:
Književnost
Vrsta/tip programa:
Knjizevni konkursi
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Povodom obeležavanja 140 godina od osnivanja gimnazije u Svilajncu, Srednja škola „Svilajnac“ raspisuje

 

NAGRADNI KONKURS ZA ESEJ „Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki“ (Aristotel)

 

u dve kategorije:

  • mladi pisci (do 20 godina) i
  • svi ostali autori.

U konkurenciju ulaze radovi koji nisu duži od 12 000 znakova, uključujući razmake. Tekstovi moraju da budu na srpskom jeziku, otkucani ćirilicom i potpisani šifrom. Poželjno je da imaju sopstveni naslov. Jedan autor može da dostavi jedan rad.

 

Eseji koji po oceni stručnog žirija uđu u uži izbor za nagradu biće objavljeni u zborniku radova. Po jedan rad iz svake kategorije dobija priznanje „140 godina gimnazije u Svilajncu“ za najbolji esej i novčanu nagradu.

Radovi se dostavljaju u tri štampana primerka i u elektronskom obliku (na CD-u), zajedno sa zasebnom zapečaćenom kovertom sa razrešenjem šifre, na adresu Srednja škola „Svilajnac“ (za nagradni konkurs za esej – kategorija juniori/seniori) Braće Jugovića 10 35210 Svilajnac najkasnije do 8. septembra 2017. godine.

 

Radovi ne mogu da se dostavljju elektronskom poštom. Uz razrešenje šifre dostaviti, pored imena i prezimena autora, kratku biografiju, bibliografiju, broj tekućeg računa, matični broj, broj telefona i imejl adresu za kontakt.

 

Za sva dodatna razjašnjenja autori se mogu obratiti priređivaču konkursa, pre isteka roka za dostavljanje radova, imejlom na adresu skolasvilajnac@yahoo.com, sa naslovom „konkurs za esej“. Dodela nagrada za najbolji esej u obe kategorije i promocija zbornika eseja biće sastavni deo centralne svečanosti povodom jubileja Gimnzije, u Centru za kulturu u Svilajncu.