Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Konkurs za književnu nagradu "Biljana Jovanović"


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Oblast:
Književnost
Vrsta/tip programa:
Knjizevni konkursi
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Srpsko književno društvo raspisalo je konkurs za nagradu "Bilјana Jovanović" za prozna, pesnička i dramska dela prvi put objavljena 2016. godine. Konkurs je otvoren do 15. februara 2017. godine.

 

Knjige u četiri primerka, sa naznakom "Za nagradu Biljana Jovanović", treba poslati na adresu: Srpsko književno društvo, 11000 Beograd, Francuska 7.

 

Ime dobitnika/ce nagrade biće objavljeno krajem marta 2017. godine, a žiri će raditi u sastavu: Ljiljana Šop (predsednica), Marjan Čakarević i Srđan Srdić.

Nagrada "Bilјana Jovanović" ustanovlјena je 2005. godine, a dodelјuje se uz kontinuiranu podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, navodi se u pozivu.

 

Dosadašnji dobitnici i dobitnice su: Srđan Valјarević za knjigu "Dnevnik druge zime" (za 2005. godinu), Danica Vukićević za knjigu poezije "Luk i strela" i Ibrahim Hadžić za pesničku knjigu "Nepročitane i nove pesme" (za 2006. godinu), Nemanja Mitrović za knjigu "Bajke sa Venere" i Uglјeša Šajtinac za knjigu "Vok on!" (za 2007. godinu), Jelena Lengold za knjigu priča "Vašarski mađioničar" (za 2008. godinu), Milena Marković za knjigu pesama "Ptičije oko na tarabi" i Slobodan Tišma za roman "Quatro stagioni" (za 2009. godinu), Vladislava Vojnović za knjigu poezije "PeeMeSme" (za 2010. godinu), Srđan Srdić za knjigu priča "Espirando" (za 2011. godinu), Ivančica Đerić za roman "Nesreća i stvarne potrebe" (za 2012. godinu), Zvonko Karanović za knjigu pesničke proze "Kavezi" (za 2013. godinu), Oto Horvat za roman "Samo je stao" (za 2014. godinu), Svetislav Basara za roman "Anđeo atentata" (za 2015. godinu).

 

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla srpskoknjizevno@gmail.com.