Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Konkurs za nagradu za rad iz ekonomske istorije Balkana


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Oblast:
Istorija
Vrsta/tip programa:
Ostalo
Zemlje:
Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska,
Jezici:
Srpski, Engleski
Nagrada:
2000 evra

Centar za liberalno-demokratske studije i izdavačka kuća Arhipelag raspisali su četvrti Konkurs za godišnju nagradu za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana. Rok za prijavu je 1. mart 2017. godine.

 

Nagrada se dodeljuje za diplomske, master i magistarske radove ili doktorske disertacije koji su odbranjeni u toku poslednjih pet godina, ili su u procesu odbrane, na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i na neobjavljene monografije autora iz pomenutih zemalja. Nagrada se odnosi i na akademske radove državljana balkanskih zemalja odbranjene u inostranstvu na engleskom jeziku, kao i na njihove neobjavljene radove napisane na engleskom jeziku, navodi se u pozivu.

 

Biće prihvaćeni samo radovi koji se bave temama sa teritorije bar jedne od navedenih zemalja, počev od antičkog doba zaključno sa krajem XX veka.

 

Kandidati i kandidatkinje moraju imati manje od 40 godina u trenutku podnošenja rada.

 

Radovi u PDF ili Word formatu treba da budu poslati na mejl adresu price@arhipelag.rs najkasnije do 1. marta 2017. godine.

 

Najbolji rad će izabrati žiri u sastavu: Mihail Arandarenko (profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu), Gojko Božović (glavni urednik Izdavačke kuće Arhipelag), Boško Mijatović (predsednik Centra za liberalno-demokratske studije u Beogradu) i Branko Milanović (profesor na Postdiplomskom centru, City University of New York).

 

Najbolji rad će, uz eventualna skraćenja dogovorena sa autorom, biti objavljen u ediciji Summa Izdavačke kuće Arhipelag, a njegov autor će dobiti nagradu od 2.000 evra.

 

Odluka o najboljem radu biće doneta u aprilu, a izdavanje knjige i svečanost uručivanja nagrade očekuju se u junu 2017. godine.

 

Dosadašnji dobitnici Nagrade za rad iz ekonomske istorije Balkana su istoričari Jelena Rafailović, Aleksandar Rakonjac i Milan Balaban.