Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Konkurs za najbolje aforizme festivala humora i satire "Satirična LEskovačka Mućkalica (SLEM)"


Telefon:
na upit
Prijava na:
na upit
Website:
na upit
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije
Oblast:
Književnost
Vrsta/tip programa:
Knjizevni konkursi
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

U cilju negovanja i razvijanja kratkog satiričnog izraza, udruženje „Leskovački klub čitalaca“ iz Leskovca, organizuje festival humora i satire „Satirična LEskovačka Mućkalica  (SLEM)“, u okviru koga raspisuje konkurs za najbolje aforizme.


Konkurs je otvoren od 1. jula do 15. avgusta 2017. godine, a pravo učešća na konkursu imaju autori aforizama iz Srbije i inostranstva. Strani državljani mogu da dostave aforizme na svom jeziku, ali je obavezan i prevod na srpski.

 

Za učešće na konkursu potrebno je da na adresu:

„Knjižara Stošić“
Bulevar Oslobođenja 101,
16 000 Leskovac,
(KONKURS ZA AFORIZME)

pošaljete ne manje od 5 i ne više od 10 aforizama, potpisanih šifrom i to spakujte u jednu veću kovertu. U istu kovertu stavite još jednu, manju, zatvorenu kovertu u kojoj ćete dostaviti i rešenje šifre. Rešenje šifre treba da sadrži ime i prezime autora, kratku biografiju i podatke za kontakt.

 

Žiri, poznat organizatoru, ocenjivaće radove do 31. avgusta i objaviti rezultate početkom septembra.

 

Dodela nagrada pobednicima konkursa za najbolje aforizme biće organizovana početkom novembra u okviru Drugog festivala humora i satire „SLEM“. Predviđene su tri nagrade za najbolje autore i specijalna nagrada „Miodrag Stojanović Dunđer.

 

Organizaciju konkursa za najbolje aforizme pomogla je Knjižara Stošić, a finansijski podržala Uprava za društvene delatnosti Grada Leskovca.