Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Pesmodari Mira


Telefon:
0641924705
Prijava na:
Website:
na upit
Nivo studija:
na upit
Oblast:
na upit
Vrsta/tip programa:
Knjizevni konkursi
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

DRUGI MEĐUNARODNI KNjIŽEVNI KONKURS '' PESMODARI MIRA '' 2017. GODINE

 

Zbog velikog interesovanja, u znak sećanja na Slađanu Jovanović šahistkinju (16.3.1975. – 14.11.1996.), iz Mačvanskog Prnjavora koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, u 21. godini života, raspisuje se Drugi Međunadni književni konkurs pod nazivom: ”Pesmodari mira”, u saradnji sa Iinicijatorom Slavicom Jovanović , novinarkom i književnicom i Izdavačkom kućom '' Svairos '' iz Beograda , dr Milanom Mladenovićem književnikom .

 

Prva pesma bi trebala bude na temu šaha sa jasnom porukom: - Da se svi ratovi sveta presele na 64 šahovska polja.

Druga pesma bi trebala da bude na temu mira u svetu, sa porukom: - Stop ratovima! I posvećena borbi protiv terorizma, protiv hemijskog i bioloskog naoružanja, sa željom da vedrim nebom uzlete beli golubovi mira. Poziv je upućen svim autorima darodarima i slobodarima mira. Jedan autor može poslati najviše dve pesme.

 

Radovi se šalju pod punim imenom i prezimenom, sa kraćom biografijom autora, adresom i telefonom, na e-mail slavicaj1969@gmail.com Ili na mejl slavicajov69@gmail.com

 

Najuspešnije autore očekuju diplome i druge nagrade. Radovi treba da budu na srpskom jeziku

 

U planu je i štampanje zbornika u kome će se naći najuspešniji radovi.

Zbornik je samofinansirajući: Učesce se plaća sa 500 dinara na žiro-račun Poštanska Štedionica, na ime Slavica Jovanović br. računa; 200 - 65929694 - 51 , fotokopiju uplate poslati mejlom, sa naznakom za stampanje knjige. Po izlasku iz štampe, svaki učesnik dobiće svoj primerak knjige. Konkurs je otvoren od do 21. septembra 2017. godine , odnosno do Mećunarodnog dana Mira.

 

Sve dodatne informacije na telefon: 061-265-83-66 ili na broj 063-807-59-35.

Podsećnja radi; na Prvi Mećunarodni književni konkurs Pesmodari Mira je stiglo više od dvesta pesama iz svih krajeva sveta i to iz Iraka, Japana, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kanade, SAD-a i Srbije od skoro stotinu autora. Pobednik prvog Mećunarodnog konkursa je Jovan N. Bundalo književnik iѕ Beograda. Pesme moraju biti prevedene srpski jezik. Medijski pokrovitelj je Legend radio .