Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Peta godišnja nagrada za rad iz ekonomske istorije Balkana


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
na upit
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Oblast:
na upit
Vrsta/tip programa:
Ostalo
Zemlje:
Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska,
Jezici:
Srpski, Engleski
Nagrada:
2.000 EUR

Centar za liberalno-demokratske studije i izdavačka kuća „Arhipelag” raspisali su peti konkurs za godišnju nagradu za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana.

 

Peta godišnja nagrada za rad iz ekonomske istorije Balkana odnosi se na diplomske, master i magistarske radove ili doktorske disertacije koji su odbranjeni u toku poslednjih pet godina ili su u procesu odbrane, na teritoriji Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i na objavljene i neobjavljene monografije autora iz pomenutih zemalja.

 

Nagrada se odnosi i na akademske radove državljana balkanskih zemalja odbranjene u inostranstvu na engleskom jeziku, kao i na njihove objavljene i neobjavljene radove napisane na engleskom jeziku.

 

Biće prihvaćeni samo radovi koji se bave temama sa teritorije bar jedne od navedenih zemalja, počev od antičkog doba zaključno sa krajem XX veka.

 

Najbolji rad će izabrati žiri u sastavu: glavni urednik „Arhipelag” Gojko Božović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Mihail Arandarenko, predsednik Centra za liberalno-demokratske studije Boško Mijatović i profesor na Postdiplomskom centru City University of New York Branko Milanović.

 

Najbolji rad će, uz eventualna skraćenja dogovorena sa autorom, biti objavljen u ediciji Summa izdavačke kuće „Arhipelag”, a njegov autor će dobiti nagradu od 2.000 evra.

 

Odluka o najboljem radu biće doneta u aprilu, a izdavanje knjige i svečanost uručivanja nagrade očekuju se u junu 2018. godine.

 

Radovi u PDF ili Word formatu treba da budu poslati na e-mail adresu: price@arhipelag.rs