Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Prvi blockchain hakaton u Novom Sadu — prijavite se do 24. novembra


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Oblast:
Informacione tehnologije
Vrsta/tip programa:
Tehnologije, Ostalo
Zemlja:
Srbija, Novi Sad
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Početkom decembra organizovaćemo drugi hakaton sa blockchainom kao glavnom temom, ali se ovog puta iz Beograda selimo u Novi Sad, a partner u ovom poduhvatu nam je ekipa GameCreditsa koja razvija jedan od najnaprednijih domaćih proizvoda zasnovanih na blockchainu.

 

Tokom 48 sati (od 1. do 3. decembra), učesnici će se takmičiti u razvoju proof-of-concept proizvoda baziranih na blockchainu, na temu koja će biti objavljena neposredno pred početak hakatona.

 

Može se reći da je blockchain obeležio ovu godinu kada su u pitanju svetski tehnološki trendovi — vrednost Bitcoina je od aprila do novembra sa 1300$ skočila na 7.000$, a broj initial coin offeringa je takoreći eksplodirao, sa 3 milijarde dolara koliko je sakupljeno u prethodnih 10 meseci (30x više nego u 2016.).

 

Kada smo u avgustu ove godine odlučili da organizujemo prvi blockchain hakaton, bilo nam je jasno da primena ove tehnologije daleko nadilazi okvire kriptovaluta za koje se najčešće vezuje. Želja nam je bila da domaću IT zajednicu usmerimo ka razvoju proizvoda zasnovanih na blockchainu, jer verujemo da je to tehnologija koja će imati (i zapravo već ima) veoma značajnu ulogu u budućnosti.

 

Kome je namenjen ovaj hakaton?

Blockathon će trajati 48 sati, što ga svrstava u one duže vrste hakatona, no naravno nije lako napraviti nešto smisleno u tako ograničenom periodu. Od učesnika će se očekivati (i bodovati) sledeće:

  • osmišljavanje proizvoda koji je koristan
  • koji koristi blockchain na smislen i inovativan način
  • prezentacija grubog, funkcionalnog proof-of-concept prototipa

 

Zbog ovog poslednjeg zahteva preporučujemo da timovi u svom sastavu imaju programere koji mogu brzo da razviju funkcionalne prototipe. Poznavanje i iskustvo sa blockchainom se preporučuje, ali nije obavezno.

 

Hakaton će se održati u Startit Centru Novi Sad, počevši od 1. decembra u 18h i trajaće 48 sati. Od učesnika se očekuje da ponesu svu tehniku i prateću opremu koja im je potrebna za rad. Startit Centar Novi Sad omogućava pristup infrastrukturi i elementarnoj opremi.

 

Ni na ovom blockchain hakatonu nećemo imati nagradni fond, barem ne podrazumevano. Cilj hakatona je da zajedno proširimo vest o postojanju ove tehnologije i njenih prednosti, da naučimo nešto novo, realizujemo kul ideje i zabavljamo se. Ovo se može promeniti do samog događaja, ali je svakako glavna motivacija upravo učenje. (Vlasništvo nad onim što kreirate na hakatonu svakako zadržavate — vi.)

 

Hakaton je podržan od strane ekipe iz Blockemona koja je prijatelj događaja.

 

Prijava

Prijave za blockchain hakaton će biti otvorene do 24. novembra u 23:59, a svoj tim možete prijaviti popunjavanjem forme na sajtu.