Rok za prijavu na ovaj konkurs je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih konkursa.

Naj Student - više od studiranja

Razvojna agencija raspisala konkurs: Četiri miliona dinara za projekte fakulteta


Telefon:
na upit
Prijava na:
na upit
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Oblast:
na upit
Vrsta/tip programa:
Biznis ideje, Ostalo
Zemlja:
Srbija,
Jezik:
Srpski
Nagrada:
na upit

Razvojna agencija Srbije (RAS) danas je za visokoškolske ustanove raspisala Konkurs za izbor najboljih projektnih ideja, koje za cilj imaju predstavljanje investicionog projekta u jednom regionu ili delu regiona u Republici.

 

Ukupan nagradni fond za najbolje rangirane predloge projektnih ideja je četiri miliona dinara, dok je vrednost prve nagrade milion dinara, saopštila je RAS.

 

Konkurs je otvoren do 31. marta 2017. godine, a pravo učešća imaju projektni timovi akreditovanih visokoškolskih ustanova, koje može činiti jedan profesor u ulozi mentora i studenti te ustanove.

 

"Ovim konkursom želeli smo da pokrenemo mlade da razmišljaju o razvoju svog regiona i o unapređenju zajednice u kojoj su rođeni ili u kojoj žive. Svaki deo Srbije ima svoju specifičnost, koja može da doprinese kako lokalnom, tako i nacionalnom razvoju, a naša želja je da ohrabrimo mlade da pokažu svoju kreativnost i inovativnost i daju svoj doprinos regionalnoj prepoznatljivosti", izjavio je v.d. direktora RAS Željko Sertić.

 

Svaki projektni tim može podneti samo jedan predlog projektne ideje, a visokoškolska ustanova može učestvovati na konkursu sa više projektnih timova.

Projektne ideje se ne moraju odnositi na region u kome se nalazi sedište visokoškolske ustanove.

 

O izboru najboljih projektnih ideja odlučivaće Komisija.

 

Drugoplasirana ideja biće nagradjena sa 800.000 dinara, trećeplasirana sa 600.000 dinara, dok će po 400.000 dinara biti nagradjeni projektni timovi u posebnim kategorijama: najbolje brending rešenje, rešenje za najbolji uticaj na životnu sredinu, rešenje za najbolji doprinos novom zapošljavanju i rešenje za najbolji uticaj na razvoj zajednice.

 

Više informacija o konkursu, kao i potrebna konkursna dokumentacija nalazi se na zvaničnoj internet adresi RAS www.ras.gov.rs.

 

Razvojna agencija Srbije (RAS), kao agencija Vlade Republike Srbije, nudi širok spektar usluga, uključujući podršku direktnim ulaganjima i promociji izvoza, ali i implementaciju projekata koji za cilj imaju unapredjenje konkurentnosti, regionalnog razvoja i ugleda Srbije.