Rok za prijavu na ovaj program je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih programa.

Naj Student - više od studiranja

› Besplatna radionica: Antropološki razgovori #11


Telefon:
na upit
Prijava na:
na upit
Website:
na upit
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije
Vrsta/tip programa:
Ostali programi
Jezik:
Srpski
Oblast:
na upit
Zemlja:
Srbija, Beograd

U Studentskom kulturnom centru (SKC) u sredu 25. aprila u 19h organizuje se besplatna radionica Antropološki razgovori #11 na temu: Antropologija rejva.

 

sreda, 25. april u 19:00 Novi prostor

Antropološki razgovori # 11 / Klub studenata etnologije i antropologije

tema: „Antropologija rejva“ 

govoreVladana Stepanović,  studentkinja master studija, Petar Arsovski,  student master studija, Igor Vujčić,  doktorand, moderira: Irena Molnar, antropološkinja i članica Re Generacije

 

Antropologija rejva predstavlja novo, nezvanično polje istraživanja, koje se spontano razvilo na katedri za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu zahvaljujući sve većem interesovanju studenata za ovu temu.

 

Videćemo da li se rejvu može pristupiti sa različitih, čak suprotstavljenih stanovišta, a neka od pitanja kojih ćemo se dotaći su da li je rejv potkultura ili mejnstrim kultura? Koja je razlika između rejva i klabinga? Da li je rejv ritual? Da li rejv izmešta učesnike iz svakodnevnice ili je na neki način povezan sa njom? Kakvi se sve identiteti prožimaju na rejvu i možemo li govoriti o antropologiji rejva kao novom polju istraživanja?