Rok za prijavu na ovaj program je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih programa.

› Besplatna radionica: Antropološki razgovori #12


Telefon:
na upit
Prijava na:
na upit
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije
Vrsta/tip programa:
Ostali programi
Jezik:
Srpski
Oblast:
Antropologija i etnologija
Zemlja:
Srbija, Beograd

U Studentskom kulturnom centru (SKC) u sredu 24. oktobra u 19h organizuje se besplatna radionica Antropološki razgovori #12 na temu: Kroz Indoneziju i Maleziju.

 

sreda, 24. oktobar u 19:00 Novi prostor

Antropološki razgovori # 12 / Klub studenata etnologije i antropologije

tema: „Kroz Indoneziju i Maleziju

govori: Brankica Kilibarda, antropološkinja

moderira: Vanja Ristić, antropološkinja

 

KSEA – Klub studenata etnologije i antropologije Vas poziva na uzbudljivo putovanje kroz Maleziju i Indoneziju. Od nebodera Kuala Lumpura do veličanstvenog ostrva Bogova i Balija - ostrva zemljotresa, vulkana i cunamija gde je prirodni alarm u frekvenciji slabašnih 6 stepeni Rihterove skale, gde svaka kuća ima svoj hram i gde sve funkcioniše u zelenilu, epovima iz Ramajane gde se poneki Hanuman skriva u šumi ili izviruje iz vatre popularnog Kečak plesa. Razmatraćemo koegzistenciju i raznovrsnost kulturnih praksi i modernizacije na mestima koji se trenutno nalaze na vodećem mestu svetskih tehnoloških čuda. Doživljaj će upotpuniti mnoštvo  živopisnih fotografija prikupljenih na terenu.

 

Vidimo se!

 

*********

Antropološki razgovori zamišljeni su kao mesto otvorene diskisije studenata etnologije i antropologije, ali i svih mladih drugih disciplina sa težnjom da se podstakne interdisciplinarni dijalog. Takođe, Antropološki razgovori imaju za cilj da, razmatrajući različite teme iz meseca u mesec, upoznaju širu javnost sa etnologijom i antropologijom, poljima istraživanja i njenom primenom u svakodnevnom i društvenom životu.