Rok za prijavu na ovaj program je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih programa.

Naj Student - više od studiranja

› BIMUN 2018. - Obrazovanje za svet diplomatije


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip programa:
Konferencije
Jezik:
Engleski
Oblast:
na upit
Zemlja:
Srbija,

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema jubilarnu 15. međunarodnu studentsku konferenciju „Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2018“, koja će se održati u Beogradu od 14. do 18. marta 2018. godine.

 

Nakon četrnaest uspešno organizovanih međunarodnih konferencija (2004-2017), BIMUN ima veliki ugled među uspešnim studentima i kod značajnih institucija i međunarodnih organizacija. BIMUN je postao jedna od najprestižnijih konferencija Modela UN u Evropi i okuplja ambiciozne studente iz celog sveta.

 

BIMUN studentima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa).

 

Studenti preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN.

 

„BIMUN 2018“ biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

 

„Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2018“ (14 - 18. mart 2018.) biće fokusiran na aspekte teme "Multilateralizam u izazovnim vremenima’’.

 

Na konferenciji će biti akademska simulacija zasedanja organa UN na sledeće teme:

  • Savet bezbednosti: Prevencija terorizma i nasilnog ekstremizma na Rogu Afrike;
  • Krizni komitet - Savet bezbednosti: Bezbednost u Baltičkom regionu - krizna situacija;
  • Generalna skupština UN - VI komitet: Reforma i osnaživanje uloge Organizacije;
  • Savet za ljudska prava: Ljudska prava u digitalno doba;
  • Ekonomski i socijalni savet (ECOSOC): Uticaj klimatskih promena na zapošljavanje i ekonomski rast;
  • Izvršni odbor UNESKA: Jačanje slobode izražavanja.


Konkurs za prijavljivanje učesnika na „BIMUN 2018“ otvoren je do 20. januara 2018. godine. Mogu se prijaviti studenti osnovnih i postdiplomskih studija do 29 godina, koji dobro znaju engleski jezik, uz obavezu da popune Aplikacioni formular sa motivacionim pismom. Najbolji učesnici dobiće specijalno priznanje i biće nominovani za BIMUN delegacije na drugim Modelima UN.

Do sada je 3310 uspešnih studenata iz 68 zemalja učestvovalo na deset BIMUN konferencija. Pridružite se i planirajte učešće na "BIMUN 2018".

 

Prijavljivanje je do 20. januara 2018. godine. Za više informacija o konferenciji „BIMUN 2018” i proceduri prijave za određeni komitet, posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org.

Organizacioni tim BIMUN 2018

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije - United Nations Association of Serbia
Belgrade International Model United Nations - BIMUN
Makedonska 22, 11000 Beograd, Republika Srbija; www.bimun-unaserbia.org,
E-mail: bimun.unaserbia@gmail.com