Rok za prijavu na ovaj program je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih programa.

OSCE Mission to Serbia › Javni poziv za seminar u Subotici: “Suočavanje s prošlošću: Uvod u tranzicionu pravdu sa posebnim osvrtom na suđenja za ratne zločine i praksu MKSJ i MSP”


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip programa:
Ostali programi
Jezici:
Srpski, Engleski
Oblast:
Pravo, Političke nauke
Zemlja:
Srbija, Subotica

Seminar u Subotici:

“Suočavanje s prošlošću: Uvod u tranzicionu pravdu sa posebnim osvrtom na suđenja za ratne zločine i praksu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) i Međunarodnog suda pravde (MSP)”

Lokacija: Subotica

Datum: 25 – 28. oktobar 2018. godine

 

Seminar je namenjen studentima završnih godina i post-diplomskih studija univerziteta širom Srbije, podmlacima političkih partija, mladim licima zaposlenim u državnoj upravi, medijima i aktivistima organizacija civilnog društva.

 

Na seminaru će se govoriti o sledećim temama:

  • opšti pregled mehanizama tranzicione pravde
  • komisije za istinu
  • reparacije
  • MKSJ i MSP, sa posebnim osvrtom na sudske postupke u vezi sa ratnim dešavanjima na teritoriji Srebrenice
  • domaća suđenja za ratne zločine
  • rodno zasnovano nasije i seksualno nasilje u oružanim sukobima.

 

Među predavačima će biti domaći i regionalni eksperti iz oblasti tranzicione pravde, istorije, međunarodnog javnog prava, međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnog krivičnog prava.

 

Misija OEBS-a u Srbiji snosi troškove prevoza, smeštaja i hrane za polaznike seminara. Prijava je ograničena na kanidate koji trenutno borave u Srbiji.

 

Prijava 

Molimo da Vašu biografiju i motivaciono pismo dostavite na gojko.pantovic@osce.org do 15. oktobra 2018. godine. U biografiji navesti i seminare, škole i radionice koje je kandidat/kandidatkinja pohađao/la, kao i političke i/ili društvene aktivnosti u kojima je kandidat/kandidatkinja učestvovao/la.

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Gojku Pantoviću i Veliboru Ristiću na imejl adrese : gojko.pantovic@osce.org i velibor.ristic@osce.org.