Rok za prijavu na ovaj program je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih programa.

Naj Student - više od studiranja

› Položaj visokog obrazovanja i nauke u Srbiji - TREND 2017


Telefon:
na upit
Prijava na:
na upit
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip programa:
Konferencije, Ostali programi
Jezik:
Srpski
Oblast:
na upit
Zemlja:
Srbija,

Univerzitet u Novom Sadu i Fakultet tehničkih nauka pozivaju sve zainteresovane da uzmu učešće na XXIII Skupu Trendovi razvoja pod nazivom „Položaj visokog obrazovanja i nauke u Srbiji".

 

Skup Trend 2017 će se održati na Zlatiboru u hotelu „Ratko Mitrović” od 22. do 24. februara 2017. godine.

XXIII naučno-stručni skup, sada već brendiran i opšte poznat kao Trendovi razvoja – TREND 2017, nastavlja dugu tradiciju okupljanja univerzitetskih i drugih predstavnika visokog obrazovanja. Skup je stekao visoki renome, a njegov rad i zaključci zaokupljaju pažnju javnosti. 

Cilj skupa je rasprava o predstojećim promenama i aktuelnim problemima visokog obrazovanja. Biće predstavljen pogled u naredni period razvoja visokog obrazovanja u kom se očekuje novi zakon, ali značajno unapređenje kvaliteta nastave, primenjenih tehnologija i poboljšanje materijalnog položaja nastavnog i nenastavnog osoblja. Razmatraće se položaj istraživanja i nauke na fakultetima u svetlu očekivanja novog višegodišnjeg ciklusa naučnih projekata. Diskutovaće se procesi internacionalizacije univerziteta, mobilnosti studenata i profesora, kroz Erazmus+, Erazmus Mundus i dr. projekte. Očekuju se i doprinosi u oblasti primene najnovijih digitalnih tehnologija u nastavi, učenju na daljinu, upotrebu smart tehnologija i brige o energetskoj efikasnosti i održivom razvoju sa primerima primene na fakultetima u Srbiji. 

Više informacija možete pronaći na Internet stranici skupa Trend 2017.