Rok za prijavu na ovaj program je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih programa.

Naj Student - više od studiranja

Telenor d.o.o. › Prvi Telenor Hakaton


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip programa:
Ostali programi
Jezici:
Srpski, Engleski
Oblast:
Informacione tehnologije
Zemlja:
Srbija,

Telenor će 25. februara organizovati prvi Telenor hakaton (hackathon) u okviru kojeg će timovi programera imati priliku da za 12 sati razviju funkcionalni prototip Facebook Messenger chatbot aplikacije. 

 

Pravo učešća na takmičenju imaju timovi sa najmanje dva, a najviše četiri člana. Budući da je tema hakatona razvoj softverskog rešenja, na unapred definisanu, specifičnu temu, timovi moraju imati relevantno iskustvo i znanje kako bi samostalno razvili Facebook chatbot rešenje. Popunjavanjem prijave na sajtu Telenora, takmičari ulaze u prvi krug selekcije, nakon čega će 15 najboljih timova, prema oceni stručnog žirija imati priliku da razvija svoje kreativno rešenje i bori se za jednu od tri novčane nagrade.

"Organizacijom hakatona želimo da podržimo razvoj tehonološke kreativnosti i dodatno unapredimo digitalno iskustvo svojih korisnika. Mladi timovi sastavljeni od programera i dizajnera imaće jedinstvenu priliku da razviju konkretna rešenja na polju veštačke inteligencije, sa mogućnošću dalje implementacije u Telenorove sisteme podrške korisnicima. Od timova se očekuje da pokažu inovativnost i kreiraju originalno rešenje koje može pomoći Telenor korisnicima u Srbiji," rekao je Kai Gulbrandsen, Izvršni direktor Tehnike Telenora. 

Chatbot, sledeći korak u razvoju veštačke inteligencije, predstavlja kompjuterski program koji simulira ljudski razgovor na osnovu unapred pripremljenih odgovora, reagujući na predefinisane reči. Često, četbotovi se koriste kao dodatni kanal komunikacije u okviru korisničke podrške kompanija.

 

Nagrade

Želimo da najveća nagrada za sve učesnike bude prilika da se kreativno „razmašu“ i iskoriste zadatu temu kako bi u okviru svog tima napravili najbolji i najinteresantniji proizvod. Kao bonus, tri tima  čije rešenje bude ocenjeno kao najbolje, ostvariće i novčane nagrade, i to:

  • 1. mesto 3000e
  • 2. mesto 2000e
  • 3. mesto 1000e

 

Prijava

Za učešće u hakatonu mogu da se prijave timovi − od dva do četiri člana, da vas ne razdvajamo, ako već imate uigran tim. Potrebno je da svi članovi vašeg tima imaju znanja i veštine koje bi doprinele da baš vaš Chatbot bude najbolji. Uz to, biće nam neophodne i vaše biografije (u .pdf formatu, do 2MB), da bismo mogli da se pripremimo za upoznavanje. I da, pročitajte pravila konkursa koja se nalaze na ovom linku.

 

Prijave za Telenor Hakaton su otvorene do 20. februara u 17h putem forme na sajtu Telenora.