Rok za prijavu na ovaj program je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih programa.

Filozofski fakultet u Beogradu › Radionica: Jevrejska umetnost i tradicija 2019


Telefon:
na upit
Prijava na:
Website:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip programa:
Ostali programi
Jezici:
Srpski, Engleski
Oblast:
Istorija, Istorija i teorija umetnosti, Književnost
Zemlja:
Srbija, Beograd

Dvanaesta zimska radionica "Jevrejska umetnost i tradicija" održaće se od 28. januara do 02. februara 2019. godine, u organizaciji Odeljenja za istoriju umetnosti i Centra za studije jevrejske umetnosti i kulture na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

 

Cikluse predavanja u okviru ovogodišnje radionice održaće gostujući profesori, dr Eliezer Papo sa Univerziteta Ben Gurion iz Negeva u Izraelu i dr Mihael Študemund Halevi sa Univerziteta u Hamburgu.

 

U okviru ovogodišnje radionice pojedinačna predavanja će držati profesori sa Odeljenja za istoriju umetnosti i kolege sa drugih odeljenja i institucija, te ambasade Izraela.

 

Nastavni kursevi i pojedinačna predavanja imaju za cilj da polaznike upoznaju sa različitim fenomenima i konceptima iz domena jevrejske umetnosti i tradicije.

 

Tokom radionice predviđeni su obilasci Jevrejskog istorijskog muzeja, jevrejske topografije Beograda i poseta bogosluženju u beogradskoj sinagogi Sukat Šalom.

 

Zimska radionica namenjena je studentima humanističkih i društvenih nauka beogradskog univerziteta, zainteresovanim za kulturnu istoriju jevrejskog naroda, sa naročitim osvrtom na vizuelnu kulturu, književnost i versku tradiciju Jevreja.

 

Prijave za radionicu otvorene su do 26. januara 2019. godine, posredstvom formulara koji se nalazi u prilogu, a potrebno ga je poslati na elektronsku adresu: promo@f.bg.ac.rs

 

Prilog: