Rok za prijavu na ovu stipendiju je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih stipendija.
  /  Stipendije

Politecnico di Milano › 100 stipendija za Master studije


Trajanje:
4  semestra
Zemlja:
Italija
Jezici:
Engleski, Italijanski
Prijava na:
Nivo studija:
Master studije
Vrsta/tip:
za studiranje
Website:
Oblast studija:
Biološke nauke, Fizika, Geološke nauke, Hemija, Biohemija i molekularna biologija, Matematika, Održivi razvoj, čiste i obnovljive energije, Elektrotehnika, Geodezija, Građevinarstvo, Hemijsko inženjerstvo, Metalurgija, Informacione tehnologije, Rudarstvo i geološko inženjerstvo, Mašinstvo, Saobraćaj, Tekstilno inženjerstvo, Industrijsko inženjerstvo, Zaštita na radu, Telekomunikacije, Arhitektura, Inženjerstvo, Tehnologija, Dizajn

100 stipendija

 

POLIMI stipendija

Politecnico di Milano nalazi se medju 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1963. godine "Politecnico di Milano" je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa svetom ekonomije i privrede kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

 

Politecnico di Milano će u periodu od 3. juna do 5. avgusta 2014. primati prijave studenata za upis na drugi semestar akademske 2014/15. godine. Za studente koji se prijavljuju za upis na drugi semestar biće dostupne PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije.

 

"Politecnico di Milano" dodeljuje najboljim studentima "PLATINIUM" stipendije u iznosu od 13.300€.

Studenti koji dobiju "GOLD" stipendiju, u iznosu od 8.300€ godišnje, imaće pokrivene troškove smeštaja u studentskom campusu kao i pokrivene troškove školarine.

 

"SILVER" stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.300€ godišnje.

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. U proseku polovini studenata upisanih na master program biće dodeljena stipendija. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije.

Kandidati koji budu primljeni na master studije, a kojima ne bude bila odobrena stipendija, mogu se upisati uz plaćanje godišnje školarine u iznosu od 3.300€.

 

Politecnico di Milano takođe nudi studentima smeštaj po povlašćenim cenama u nekom od sledećih studentskih domova. Cene smeštaja se kreću oko 300€ mesečno, ali variraju u zavisnosti od campusa, te je potrebno raspitati se za svaki pojedinačni studentski dom. Studenti koji budu dobili "PLATINUM" ili "GOLD" stipendiju imaće u okviru stipendije pokrivene troškove smeštaja.

 

Za upis na Master studije je potrebna bachelor diploma. Studenti koji još nisu diplomirali  mogu se upisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano. Studenti viših i visokih škola mogu konkurisati ukoliko nakon završenih studija na visokoj ili višoj školi završe još jednu godinu na nekom od akreditovanih fakulteta. 

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodeli stipendije ili oslobadjanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odseka za koji kandidati konkurišu.

Prilikom ocenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na prosek u dosadašnjem studiranju, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora.

 

Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i školarinama, kao i asistenciju prilikom konkurisanja, možete pisati na ivan.mangov@gmail.com

 

Uz pomenute stipendije Politecnico di Milano stipendira studente sa visokim prosekom (preko 9) za uključivanje u ASP program interdisciplinarnih kurseva.

 

Studenti upisani na ASP oslobodjeni su plaćanja školarine za master studije na Politecnico di Milano univerzitetu, a uz to im je obezbedjen i besplatan smeštaj u Milanu tokom studija, kao i finansijska sretstva za razvoj projekata (za 2012/13. finansijska sretstva iznose oko 2000€ po studentu).

Alta Scuola Politecnica (ASP) je elitna fakultetska ustanova za mlade talente koja nudi najboljim studentima priliku da razviju svoje interdisciplinarne sposobnosti kroz seriju inovativnih studijskih projekata ostvarenih u uskoj saradnji sa uticajnim pretstavnicima iz sveta biznisa i vladinih institucija.

Osnivači ASP su Politecnico di Milano i Politecnico di Torino, a nastavu mogu da pohadjaju isključivo studenti upisani na Master of Science studije. 150 izabranih studenata imaće priliku da učestvuju u ASP programu koji se odvija paralelno sa nastavom na master studijama. Na kraju studija oni dobijaju diplomu ASP-a kao i diplome oba univerziteta, Politecnico di Milano i Politecnico di Torino.

www.asp-poli.it