/  Stipendije

400 stipendija za Master studije

Politecnico di Milano

Postavljeno: 22.11.2019.


LOKACIJA:
Italija
PRIJAVA NA:
ROK ZA PRIJAVU:
05. 03. 2020.

Politecnico di Milano nalazi se medju 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine "Politecnico di Milano" je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa svetom ekonomije i privrede kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

 

Polimi stipendije

 

Prijave za upis na prvi semestar, na kom nastava počinje u septembru 2020. primaće se od 10. januara do 5. marta 2020.

 

Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i DSU stipendije.

 

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu polimi@studije.info

 

"Politecnico di Milano" dodeljuje najboljim studentima "PLATINIUM" stipendije u iznosu od 13. 886€.

 

Studenti koji dobiju "GOLD" stipendiju, u iznosu od 8.886€ godišnje, imaće pokrivene troškove smeštaja u studentskom campusu kao i pokrivene troškove školarine.

 

"SILVER" stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.886€ godišnje.

 

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3.886€.

 

Politecnico di Milano takođe nudi studentima smeštaj po povlašćenim cenama u nekom od sledećih studentskih domova. Cene smeštaja se kreću oko 300€ mesečno, ali variraju u zavisnosti od campusa, te je potrebno raspitati se za svaki pojedinačni studentski dom. Studenti koji budu dobili "PLATINUM" ili "GOLD" stipendiju imaće u okviru stipendije pokrivene troškove smeštaja.

 

Studenti koji još nisu diplomirali  mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

 

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodeli stipendije ili oslobadjanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odseka za koji kandidati konkurišu.

 

Prilikom ocenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na prosek u dosadašnjem studiranju, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora.


Prijavljivanje na master studije se ne naplaćuje, a svi prijavljeni kandidati biće uzeti u obzir za dodelu stipendija.

 

 Konkuriši na praksu