Rok za prijavu na ovu stipendiju je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih stipendija.

Naj Student - više od studiranja

  /  Stipendije

Stipendije Zadužbine Studenica za akademsku 2018/19. godinu


Trajanje:
2  semestra
Zemlja:
Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija
Jezik:
Srpski
Prijava na:
Nivo studija:
Osnovne studije
Vrsta/tip:
za studiranje
Website:
Oblast studija:
Biološke nauke, Fizika, Geološke nauke, Hemija, Biohemija i molekularna biologija, Matematika, Zaštita životne sredine (ekologija), Održivi razvoj, čiste i obnovljive energije, Geografija, Ekonomija, bankarstvo i finansije, Pravo, Upravne i organizacijske nauke, Mediji i komunikacije, Političke nauke, Sociologija, Psihologija, Pedagoške nauke, Turizam i ugostiteljstvo, Marketing i PR, Menadžment, Administracija, Bezbednosne i vojne nauke, Preduzetništvo, Ljudski resursi, Projektni menadžment, Medicina, Stomatologija, Farmacija, Arhitektura i urbanizam, Elektrotehnika, Geodezija, Građevinarstvo, Hemijsko inženjerstvo, Metalurgija, Informacione tehnologije, Rudarstvo i geološko inženjerstvo, Mašinstvo, Saobraćaj, Tekstilno inženjerstvo, Industrijsko inženjerstvo, Zaštita na radu, Telekomunikacije, Arhitektura, Inženjerstvo, Tehnologija, Mehatronika, Poljoprivreda , Šumarstvo, Biotehnologija, Veterina, Filozofija, Teologija, Filologija, Istorija, Arheologija, Antropologija i etnologija, Dramska umetnost, Filmska umetnost, Muzička umetnost, Likovna umetnost, Istorija i teorija umetnosti, Modni dizajn, Fotografija, Književnost, Dizajn , Grafički dizajn, Digitalna umetnost, Stručno-teorijske sportske nauke, Praktične sportske nauke

Zadužbina Studenica dodeljuje stipendije kvalifikovanim srpskim studentima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, i Sloveniji kako bi pomogla studentima da izađu na kraj sa troškovima studija. U obzir dolaze studenti iz oblasti prava, medicine, društvenih nauka, teologije i prirodnih nauka.

 

Obim

Približno 40 studenata godišnje prima našu stipendiju. Stipendije se dodeljuju prevashodno studentima završne dve godine osnovnih studija. Stipendije takođe povremeno mogu biti dodeljene studentima post-diplomskih studija.

 

Iznos

Iznos stipendije za akademsku 2018/2019 godinu iznosi 11.500 dinara mesečno, odnosno 115.000 dinara godišnje. 

 

Rok

Rok prijavljivanja za stipendiju u jesenjem semestru je septembar-oktobar tekuće godine. Rok za prijavlivanje uslova za stipendije u prolećnom semestru je mart naredne godine, s tim što ovaj rok važi samo za stipendiste koji su na listi dobitnika stipendije za tekuću akademsku godinu. Ključni datumi u okviru procedure prijavljivanja su navedeni ispod.

 

Obnavljanje

Stipendiju je moguće obnoviti za preostale godine osnovnih studija sve dok student nastavlja da zadovoljava kriterijume za dobijanje školarine koji su navedeni ispod. 

 

Kriterijumi za prijavljivanje

Selekcija se vrši na osnovu ličnih dostignuća studenata koji odgovaraju strogo utvrđenim kriterijumima. Kandidat mora ispunjavati sledeće uslove:

  • mora biti redovni student treće ili četvrte godine osnovnih studija akreditovane visokoškolske ustanove i upisan u semestar studija za koji traži stipendiju

  • izuzetni akademski uspesi

  • drugi dokazi o uspesima i dostignućima (npr. dodeljene stipendije, nagrade sa fakulteta, rezultate sopstvenog istraživanja, umetnička dela, objave, nagrade sa osvojenih takmičenja)

  • visoki obrazovni i poslovni ciljevi

  • volonterski rad i vanškolske aktivnosti od društvenog i nacionalnog značaja

  • motivaciono pismo u kome se navode obrazovni i poslovni ciljevi (ne duže od 300 reči)

  • dva propratna pisma koja svedoče o karakteru, sposobnostima, predanosti i preduzimljivom duhu studenta

  • očigledna potreba za novčanom pomoći

 

Raspored prijavljivanja

Opšti raspored za svaku akademsku godinu je naveden ispod. Bilo kakve izmene ovog rasporeda biće javljene mesec dana unapred. Tokom ovog perioda, studenti koji su se prijavili biće obavešteni o tome kad je njihova prijava primljena, kada je njihova dokumentacija kompletirana, kada i da li su odabrani da prime stipendiju, kao i kada će se obaviti dodela stipendija.

 

Raspored za 2018. godinu je prikazan ispod. 

 

Septembar 2018 - januar 2019.

Jesenji ciklus prijavljivanja:

 

3. septembar - 10. oktobar 2018. Period tokom kojeg možete predati prijavu
10. oktobar 2018.   Rok za predaju prijava
1. novembar 2018. Kandidati su obavešteni o statusu svoje prijave i moraju predati svu traženu dokumentaciju kao što je dokaz o upisivanju jesenjeg semestra na univerzitetu koji je naznačen u prijavi
10. novembar 2018. Dodela stipendija