Rok za prijavu na ovu stipendiju je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih stipendija.
  /  Stipendije

Ambasada Republike Koreje › Stipendija Vlade Republike Koreje za master i doktorske studije 2018.


Trajanje:
6  semestara
Zemlja:
Koreja
Jezik:
Engleski
Prijava na:
Nivo studija:
Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip:
za studiranje, za usavršavanje
Website:

Zemlja: Republika Koreja

Rok prijave: 15. 3. 2018.

Trajanje:jezički kurs (2 semestra) + 4 semestra (master), 6 semestara (doktorske)

Jezici: korejski, engleski

Prijava na: Ambasada Republike Koreje, Miloša Savčića 4, 11000 Beograd

Nivo studija: master studije, doktorske studije

Vrsta: za učenje jezika i studiranje

Oblast studija: Sve oblasti

 
Ambasada Republike Koreje u Beogradu raspisala je konkurs za stipendije Vlade Republike Koreje, za postdiplomske (master i doktorske) studije, za 2018. godinu. Ovaj program je celokupno finansiran od strane Vlade Republike Koreje i uključuje program učenja korejskog jezika u trajanju od godinu dana u jednom od jezičkim centara širom Koreje, nakon čega student nastavlja studije u svojoj oblasti na odabranom fakultetu. Stipendija pokriva povratnu avionsku kartu, školarinu, osiguranje i mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW.

 

Stipendija Vlade Republike Koreje

 

Ambasada Republike Koreje će u narednom periodu održati informativno predavanje na temu studiranja u Koreji. Više informacija o ovom predavanju objavićemo na zvaničnom sajtu i Facebook stranici ambasade Republike Koreje. Na predavanju ćemo objasniti sve prednosti i mane studiranja u Koreji, proces prijave za stipendiju Vlade Koreje, mogućnost odlaska u Koreju na kraći i duži period i ispričati neka naša lična iskustva. Na predavanje su pozvani svi studenti, profesori ali i roditelji, pošto ćemo odgovarati na sva pitanja i postojeće nedoumice oko ovog programa.

 

Zvanična internet stranica ambasade Koreje:

http://overseas.mofa.go.kr/rs-sr/brd/m_7941/list.do

 

Zvanična Facebook stranica ambasade Koreje:

https://www.facebook.com/koreanembassyserbia/

 

Za ovu stipendiju se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije koji imaju završen prethodni nivo studija sa bilo kog fakulteta (za master - završene osnovne studije, za doktorat - završene master studije). Studenti prvih godinu dana borave u jezičkim centrima širom Koreje, kako bi naučili korejski jezik, a zatim nastavljaju svoje studije na odabranim fakultetima.

 

Proces prijave je podeljen po fazama, od kojih je prva faza selekcije u ambasadi Republike Koreje u Srbiji, nakon čega prijave preuzima National Institute for International Education (NIIED), koji dalje vrši selekciju odabranih studenata. Dužina trajanja celog programa je 3 godine za master i 4 godine za doktorske studije. Trenutna kvota za ovu stipendiju je 4 studenta iz Srbije i 1 student iz Crne Gore.

 

Ambasada Republike Koreje

 

Potrebnu dokumentaciju, vodič za prijavu kao i informacije o univerzitetima u okviru ovog programa, možete skinuti sa ovog portala ili sa sajta ambasade Koreje: 

  1. Uputstvo za prijavu na engleskom jeziku
  2. Najčešća pitanja i odgovori 
  3. Prijavni formulari 
  4. Informacije o univerzitetima u Koreji (I deo i II deo)
  5. Studiranje u Koreji - brošura

 

Popunjenu dokumentaciju, odnosno prijavu, za ovaj program treba podneti ambasadi Republike Koreje najkasnije do 15. marta, na adresu Miloša Savčića 4, 11000 Beograd. Spisak kandidata koji su prošli u drugi krug selekcije, odnosno intervju u ambasadi, biće naknadno objavljen, a intervju će se održati izmedju 26. i 28. marta. Nastava na master i doktorskim studijama počinje u septembru 2018. godine.

 

Više detalja o programu pogledajte ovde:

http://www.studyinkorea.go.kr/en/sub/gks/selectBoardArticle.do

 

 Ukoliko imate dodatnih pitanja možete se obratiti ambsadi Republike Koreje na mejl: koreaemb.rs@mofa.go.kr