Rok za prijavu na ovu stipendiju je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih stipendija.

Naj Student - više od studiranja

  /  Stipendije

Ambasada Republike Koreje › Stipendija Vlade Republike Koreje za master i doktorske studije


Trajanje:
6  semestara
Zemlja:
Koreja
Jezik:
Engleski
Prijava na:
na upit
Nivo studija:
Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip:
za studiranje, za usavršavanje
Website:

Konkurs je produžen i trajaće do 24. marta. Sva dokumentacija mora stići u ambasadu do ovog datuma. 

Objava spiska kandidata koji su prošli u drugi krug će biti 28. marta, a intervju će se održati 29. marta u prostorijama ambasade Koreje. 

 

Zemlja: Republika Koreja

Rok prijave: 24. 3. 2017.

Datum postavljanja: 9. 2. 2017.

Trajanje: jezički kurs (2 semestra) + 4 semestra (master), 6 semestara (doktorske)

Jezici: korejski, engleski

Prijava na: Ambasada Republike Koreje, Miloša Savčića 4, 11000 Beograd

Nivo studija: master studije, doktorske studije

Vrsta: za učenje jezika i studiranje

Oblast studija: Sve oblasti

 

Ambasada Republike Koreje u Beogradu raspisala je konkurs za stipendije Vlade Republike Koreje, za postdiplomske (master i doktorske) studije, za 2017. godinu. Ovaj program je celokupno finansiran od strane Vlade Republike Koreje i uključuje program učenja korejskog jezika u trajanju od godinu dana u jednom od jezičkim centara širom Koreje, nakon čega student nastavlja studije u svojoj oblasti na odabranom fakultetu. Stipendija pokriva povratnu avionsku kartu, školarinu, osiguranje i mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW.

Stipendije Republike Koreje

Ambasada Republike Koreje će u periodu od 20. februara i 3. marta održati niz informativnih predavanja na temu studiranja u Koreji na Filološkom, Arhitektonskom i Elektrotehničkom fakultetu kao i Fakultetu političkih nauka. Više informacija o ovim predavanjima objavićemo na zvaničnom sajtu i Facebook stranici ambasade Republike Koreje, kao i na sajtovima fakulteta gde će se predavanja održati. Na predavanju ćemo objasniti sve prednosti i mane studiranja u Koreji, proces prijave za stipendiju Vlade Koreje, mogućnost odlaska u Koreju na kraći i duži period i ispričati neka naša lična iskustva. Na predavanje su pozvani svi studenti, profesori ali i roditelji, pošto ćemo odgovarali na sva pitanja i postojeće nedoumice oko ovog programa.

 

Zvanična internet stranica ambasade Koreje:

http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/main/index.jsp

 

Zvanična Facebook stranica ambasade Koreje:

https://www.facebook.com/koreanembassyserbia/

 

Za ovu stipendiju se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije koji imaju završen prethodni nivo studija sa bilo kog fakulteta (za master - završene osnovne studije, za doktorat - završene master studije). Studenti prvih godinu dana borave u jezičkim centrima širom Koreje, kako bi naučili korejski jezik, a zatim nastavljaju svoje studije na odabranim fakultetima.

 

Proces prijave je podeljen po fazama, od kojih je prva faza selekcije u ambasadi Republike Koreje u Srbiji, nakon čega prijave preuzima National Institute for International Education (NIIED), koji dalje vrši selekciju odabranih studenata. Dužina trajanja celog programa je 3 godine za master i 4 godine za doktorske studije. Trenutna kvota za ovu stipendiju je 3 studenta iz Srbije i 1 student iz Crne Gore. 

 

Ambasada Republike Koreje

 

Potrebnu dokumentaciju, vodič za prijavu kao i informacije o univerzitetima u okviru ovog programa, možete skinuti sa ovog portala ili sa sajta ambasade Koreje:

 

Popunjenu dokumentaciju, odnosno prijavu, za ovaj program treba podneti ambasadi Republike Koreje najkasnije do 16. marta, na adresu Miloša Savčića 4, 11000 Beograd. Spisak kandidata koji su prošli u drugi krug selekcije, odnosno intervju u ambasadi, biće objavljen 20. marta, a intervju će se održati 23. marta. Nastava na master i doktorskim studijama počinje u septembru 2017. godine.

 

Više detalja o programu pogledajte ovde:

http://www.studyinkorea.go.kr/en/sub/gks/allnew_invite.do

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete se obratiti ambsadi Republike Koreje na mejl: koreaemb.rs@mofa.go.kr

 

 

Konkurs je produžen i trajaće do 24. marta. Sva dokumentacija mora stići u ambasadu do ovog datuma. 

Objava spiska kandidata koji su prošli u drugi krug će biti 28. marta, a intervju će se održati 29. marta u prostorijama ambasade Koreje.