Rok za prijavu na ovu stipendiju je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih stipendija.

Naj Student - više od studiranja

  /  Stipendije

Stipendije za istraživačke projekte


Trajanje:
1  semestar
Zemlja:
Srbija
Jezik:
Srpski
Prijava na:
na upit
Nivo studija:
Doktorske studije
Vrsta/tip:
za istraživanje
Website:

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo raspisuje Konkurs za dodelu stipendija u okviru Programa podrške namenjenom doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama za školsku 2017/2018. godinu.

 

Program podržava međunarodnu akademsku mobilnost sa ciljem da doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama pruži podršku i omogući pristup sredstvima koja su im potrebna za dalje akademsko-profesionalno usavršavanje.

 

Rok za prijavu je 31. mart 2017. godine.

 

Konkurs je namenjen doktorantima koji studiraju na nekom od akreditovanih univerziteta u Srbiji ili u inostranstvu i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama u Srbiji koji imaju diplomu master studija.

 

Program podrške namenjen je kratkoročnim, međunarodnim istraživačkim projektima kao što su: rad na terenu (prikupljanje podataka), istraživačke posete bibliotekama, arhivama ili univerzitetima, razvoj kurikuluma, međunarodna istraživačka saradnja u cilju izdavanja publikacije. Biće podržane aktivnosti koje su u oblasti društvenih nauka, a posebno one koje su u vezi sa: pravom, pravdom i dobrom upravom, održivim razvojem, ekonomskim pravima i pomoći siromašnima, javnim zdravljem, socijalnim radom i unapređenjem zajednice, novim medijskim zakonima i politikama, inkluzivnim obrazovanjem, postkonfliktnim studijama i ljudskim pravima. 

 

Trajanje projekata je od dva meseca do devet meseci a vremenski rok za njihovo izvođenje je od prvog septembra 2017. do 31. avgusta 2018. godine.

 

Traženi dozvoljeni iznos za doktorante ne sme da prelazi 10 000 američkih dolara, a za zaposlene na visokoškolskim ustanovama 15 000 američkih dolara. 

 

Programi stipendija Fondacije za otvoreno društvo imaju cilj da pruže podršku pojedincima koji žele da unaprede svoje znanje i podstaknu pozitivne društvene promene u svojim državama.