/  Stipendije

Stipendije za osnovne, master i doktorske studije na CEU

Beogradska otvorena škola

Postavljeno: 03.12.2019.


LOKACIJA:
Austrija
PRIJAVA NA:
ROK ZA PRIJAVU:
30. 01. 2020.

Stipendije za studije na CEU

 

Centralnoevropski univerzitet (CEU) raspisao je konkurs za upis na osnovne, master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2020/2021. godinu.

 

Rok za prijavu je 30. januar 2020. godine. Od ove godine, CEU po prvi put nudi dva interdisciplinarna programa za osnovne studije – Kultura, politika i društvo, i Filozofija, politika i ekonomija.

 

Lociran u Beču, CEU okuplja studente iz preko 100 zemalja u dinamičnoj akademskoj zajednici. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

 

CEU

 

Kako konkurisati

Ukoliko ste zainteresovani za studije na CEU, svoje interesovanje možete da izrazite popunjavanjem ovog upitnika. Kako biste konkurisali na neki od CEU programa, potrebno je dostaviti:

  • Uverenje o prethodno završenim osnovnim studijama tj. master studijama ukoliko konkurišu na neki od programa na doktorskim studijama na engleskom jeziku;
  • Dokaz o položenom testu engleskog;
  • Popunjenu onlajn prijavu;
  • Dva pisma preporuke;
  • Biografija i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman se konkuriše.

 

Dokumentaciju treba poslati najkasnije do 30. januara 2020. godine.

 

Više o ovoj temi možete pronaći na sledećem linku. Za određene CEU master programe nije obezbeđena finansijska pomoć, kao što su: master program globalnih ekonomskih odnosa, poslovne analitike, master program u finansijama i master program za upravljanje tehnologijama i inovacijama.

 

Saznaj više o BOŠ-u

Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možete doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije, koje je potrebno zakazati slanjem poruke na imejl adresu akademsko.savetovanje@bos.rs ili pozivom na broj 011 30 61 577.

 

O Centralnoevropskom univerzitetu

Centralnoevropski univerzitet, od ove godine sa lokacijom u Beču, je od svog osnivanja 1991. godine do danas stekao reputaciju prestižnog evropskog i svetskog univerziteta koji neguje multinacionalno i multikulturalno okruženje. U 2017. godini CEU je zauzeo 39. mesto na rang listi najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). Prema Qs World University Rankings iz 2019. godine, programi na departmanima kao što su Politika i međunarodne studije, Filozofija, Socijalne politike, Administracija i Poslovna analitika su među prvih 50 u svetu.

 

Interdisciplinarni pristup kao metod učenja i istraživanja ima centralno mesto na ovom univerzitetu upravo zato što pospešuje kritičko razmišljanje i debatu među studentima i njihovim profesorima. Odnos studenata i profesora je 8:1, što znači da studenti mogu da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine.

 

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama i u Austriji i nudi čak 48 multidisciplinarnih programa, na 14 departmana za master i doktorske studije. Na CEU-u postoji i 20 istraživačkih centara i centara za inovacije. S obzirom na to da su oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionalizma i brojne druge, a na CEU-u postoji i dve škole Poslovna škola (CEU Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati ovde.

 

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 68 zemalja. Alumnisti CEU-a često se zapošljavaju na visokim pozicijama u svojim državama, ali i međunarodnim organizacijama, pa je tako više od 200 alumnista CEU-a na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što su Svetska banka, Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) i brojnim drugim.

 

 Konkuriši na praksu