Rok za prijavu na ovu stipendiju je istekao.
Ovde možete pogledati pregled trenutno aktuelnih stipendija.

Naj Student - više od studiranja

  /  Stipendije

Stipendirana mobilnost studenata Filozofskog fakulteta UNS


Trajanje:
1  semestar
Zemlja:
Francuska, Italija, Nemačka, Poljska, Rumunija, Belgija
Jezici:
Srpski, Engleski, Italijanski, Francuski, Rumunski, Mađarski
Prijava na:
Nivo studija:
Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Vrsta/tip:
za studiranje
Website:

Konkurs je otvoren za studente Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu za oblasti i nivoe koji su naznačeni u tabeli.

 

Trajanje konkursa: 2. februar - 30. mart 2017.

 

Dokumentacija za prijavu kandidata se predaje na srpskom jeziku osim ako nije drugačije naznačeno:

  • Prijavni formular za Erazmus+ (preuzeti model dokumenta) – navesti najviše 3 partnerska univerziteta za koje se kandidat prijavljuje; formular popunjavati na engleskom jeziku;
  • Kopija prve stranice pasoša – skeniran dokument;
  • Motivaciono pismo (1 stranica);
  • Biografija kandidata (uključuje adresu, kontakt telefon, imejl i fotografiju). Preporučljivo je koristiti Europass model;
  • Uverenje o položenim ispitima;
  • Pismo preporuke od profesora ;
  • Predlog ugovora o učenju za svaki od 3 univerziteta za koja se kandidat prijavljuje (spisak predmeta koje kandidat namerava da pohađa u periodu mobilnosti, a koji će kasnije, ukoliko je kandidat odabran, postati zvaničan ugovor o učenju Erasmus+ Learning Agreement – preuzeti model dokumenta, popuniti polja Before the mobility. Dokument se potpisuje tek nakon što je mobilnost odobrena.)
  • Dokaz o poznavanju stranog jezika na kome će se slušati predavanja na nivou B1 u skladu sa evropskim referentnim okvirom (ukoliko u napomenama u tabeli nije naznačen neki drugi nivo).

 

Prijave se dostavljaju na mejl: erasmus@ff.uns.ac.rs sa naslovom Prijava za Erazmus+ - student (napisati ime i prezime). Propratnu dokumentaciju slati u vidu priloga, a ne u tekstu mejla.

 

Nakon završetka konkursa, prijave kandidata koje prođu tehničku proveru i evaluaciju od strane Erasmus+ koordinatora na Filozofskom fakultetu, biće dostavljene partnerskom univerzitetu kao nominacije za stipendiranu mobilnost. Moguće je da će kandidati biti pozvani na kratak intervju nakon završetka konkursa. Partnerski univerzitet odlučuje o konačnom odabiru kandidata shodno broju stipendija namenjenih Univerzitetu u Novom Sadu.

 

Trajanje mobilnosti: jedan semestar u školskoj 2017-2018. godini

 

Stipendija obuhvata putne troškove i mesečnu nadoknadu za smeštaj i ostale troškove života u skladu sa propisima Evropske komisije. Stipendiju isplaćuje partnerski univerzitet. Trošak obaveznog zdravstvenog osiguranja u toku trajanja mobilnosti nije pokriven stipendijom u okviru programa Erazmus+.

 

Kontakt mejl za pitanja u vezi sa konkursom: erasmus@ff.uns.ac.rs

 

Za akademska pitanja i savete, kandidati se mogu obratiti Erazmus+ koordinatorima na nivou fakulteta.

 

Tabela sa partnerskim univerzitetima