Sat Najstudent ne može da funkcioniše bez JavaScript podrške.

DAS - Mašinsko inženjerstvo

Postavljeno: 10.06.2019.
Nivo NIVO STUDIJA:
Doktorske studije
Lokacija LOKACIJA:

Kraljevo

Jezici JEZICI:

Srpski

Oblast rada CENA:
80000.00 RSD
Trajanje TRAJANJE:

6 semestra

Rok za prijavu OBLAST STUDIJA:

Inženjerstvo

Doktorske studije ove ustanove su program poslediplomskog usavršavanja studenta radi sticanja naučnog zvanja doktora akademskih nauka – mašinsko inženjerstvo. 

 

Program je koncipiran tako da se student osposobi da posle završetka programa i odbrane doktorske disertacije bude osposobljen za samostalna istraživanja i ostvarivanje naučnih i primenjenih rezultata u oblasti mašinskog inženjerstva, primenom savremenih istraživačkih metoda uz kritično ocenjivanje rezultata istraživanja drugih.

 

Pored toga student se osposobljava da publikuje svoje naučne rezultate u časopisima sa međunarodnom recenzijom, na međunarodnim skupovima ili u obliku verifikovanih istraživačkih projekata. Program se temelji na prirodno-matematičkim disciplinama, poznavanju metoda naučnoistraživačkog rada i komunikacija, metodama optimizacije, eksperimentalnog rada koje se u svojoj tehničkoj primeni razvijaju u niz užih područja (transportne mašine, energetsko mašinstvo, automatsko upravljanje, konstrukcije, građevinske mašine, projektovanje pomoću računara i dr.). 

 

Svrha studijskog programa doktorskih studija ove ustanove je obrazovanje studenata za profesiju naučnog istraživača u domenu mašinskog inženjerstva u skladu sa potrebama društva – privrede.

 

Mašinsko inženjerstvo je izrazito široko i interdisciplinarno područje tehničko-tehnoloških nauka. Savremena kretanja razvoja mašinstva traži od inženjera sve manje rutinskog rada, a sve više kreativnog angažmana, koji se bazira na intelektualnim sposobnostima i širini temeljnog i stručnog obrazovanja.

 

Razvoj savremenih društava se bazira na fundamentalnim i primenjenim znanjima i istraživanjima koja se odvijaju na učenju tokom celog života. Očito je da globalizacija sveta, problemi energije, hrane, vode, ekologije i održivog razvoja traže promene u strukturi naše mašinogradnje, ali povećava primenu mašinstva.

 

Ciljevi prve godine Doktorskih studija su:

  • ovladavanjem matematičkim aparatom potrebnog za matematičko modelovanje mašinskih objekata i procesa i rešavanje tih modela,
  • razumevanje organizacije i metodologije naučnoistraživačkog rada i komunikacija,
  • ovladavanje metodama optimizacije i eksperimenta i
  • ovladavanje teorijom i primenom mehanike i upravljanja kao zajedničkim osnovama mašinske struke.


Ciljevi druge godine Doktorskih studija su:

  • ovladavanje teorijom i praksom izabranog užeg područja mašinske struke i
  • rad u laboratoriji i publikovanje svojih rezultata.

 

Ciljevi treće godine Doktorskih studija su:

  • realizacija naučnih istraživanja,
  • predstavljanje rezultata istraživanja na domaćim i međunarodnim skupovima,
  • objavljivanje rezultata u međunarodnim časopisima sa recenzijom i
  • pisanje i odbrana doktorske disertacije.

 

Nastavni plan


DAS Mašinsko inženjerstvo

DAS Mašinsko inženjerstvo

 

 

Share
Sajt NajStudent.com koristi kolačiće kako bi ti pružio najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da si saglasan sa korišćenjem kolačića. Saznaj više o kolačićima ovde.