Naj Student - više od studiranja

  /  Studije

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom SaduMašinsko inženjerstvo - Tehnička mehanika i dizajn u tehnici


Nivo studija:
Master studije
Zemlja:
Srbija
Grad:
Subotica
Jezik:
Srpski
Cena:
Trajanje:
2 semestra
Početak:
Izvođenje nastave:
Redovno
Oblast studija:
Mašinstvo


Tehnička mehanika i dizajn u tehnici

Smer za tehničku mehaniku i dizajn u tehnici koji je projektovan da odgovori na izazov inženjerstva, a to je da pretvara nova tehnička otkirća u komercijalnu realnost kroz jasnu primenu akumuliranog naučnog znanja, praktičnog inženjerskog iskustva i veštine rešavanja problema. Smer daje odličnu pripremu kako za analizu i rešavanje najopštijih problema sa kojima se mašinski inženjer sreće u svojoj svakodnevnoj praksi, tako i za nastavak obrazovanja do akademskog stepena doktora nauka.

 

Master akademske studije Tehnička mehanika i dizajn u tehnici traju jednu godinu (dva semestra) i predstavljaju nastavak osnovnih akademskih studija (vrede dodatnih 60 ESPB). Nakon završetka drugog stepena student stiče zvanje: Master inženjer mašinstva.

 

Pogledajte nastavni plan i raspored predmeta po semestrima i godinama studija.

 

Tehnička mehanika će biti ključ tehnologije u budućnosti, kao što je uvek i bila, jer obuhvata veliki opseg komplikovanih problema i kao takva predstavlja najvažniji deo baze za razvoj. Cilj tehničke mehanike je da odgovori na izazov inženjerstva, da pretvara nova tehnička otkrića u komercijalnu realnost kroz jasnu primenu akumuliranog naučnog znanja, praktičnog inženjerskog iskustva i veštine rešavanja problema. Tehnička mehanika je nauka koja se primenjuje u svim tehničkim delatnostima: mašinstvu, građevinarstvu, brodogradnji, elektrotehnici, arhitekturi itd. U skladu sa tim, program Tehnička mehanika i dizajn u tehnici nudi obrazovanje iz opšteg mašinstva sa osvrtom na metode teorijske i tehničke mehanike, koje se koriste pri projektovanju i dizajniranju industrijskih proizvoda.

Studenti se obučavaju da uspešno mogu da proračunaju i sa stanovišta čvrstoće i funkcionalnosti dizajniraju proizvod. Nudi im se mogućnost da steknu najsavremenije znanje iz oblasti teorija oscilacija, teorija elastičnosti, optimizacije mehaničkih sistema, dizajna konstrukcija, biomehanike, računarskih metoda u tehnici, računarskog modeliranja i simulacije. Kroz savremeno obrazovanje iz Mehanike, a uz upotrebu modernih kompjuterskih alata (koji studentima stoje na raspolaganju 24 časa dnevno) student koji završi ovaj smer postaje stručnjak koji zna i ume i da postavi i da reši problem koji je pred njim. Smer pruža mogućnost rada na složenim projektnim zadacima, izuzetno aktivan odnos u analizi i rešavanju najopštijih problema sa kojima se mašinski inženjer sreće u svojoj svakodnevnoj praksi, bez obzira na to u kojoj je oblasti.

 

Upis

Za upis na diplomske akademske-master studije mogu konkurisati lica sa završenim odgovarajućim osnovnim akademskim studijama u trajanju od tri godine i koje vrede najmanje 180 ESPB za studijske programe koje traju dve godine, tri i po godine i koje vrede 210 ESPB za studije koje traju godinu i po i vrede 90 ESPB, odnosno u trajanju od četiri godine i koje vrede najmanje 240 ESPB za studijske programe koje traju jednu ili jednu godinu i koje vrede najmanje 60 ESPB.

 

Mogućnost zapošljavanja

Diplomirani inženjeri ovog profila mogu se zaposliti u razvojnim i projektnim biroima i istraživačkim institucijama. Smer takođe daje odličnu pripremu za nastavak obrazovanja do akademskog stepena doktora tehničkih nauka.

 

Kontaktiraj
Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu