/  Studije

NIVO STUDIJA:
Master studije
LOKACIJA:
Srbija, Leskovac
JEZIK:
Srpski
CENA:
54000.00 RSD
TRAJANJE:
2 semestra
OBLAST STUDIJA:
Tehnologija


Tehnološki fakultet u Leskovcu organizuje master studije na studijskom programu master akademskih studija "Hemijske tehnologije" (60ESPB).

 

U okviru studijskog programa Hemijske tehnologije postoje tri studijska područja: Farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo, Ekološko inženjerstvo i Organska hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo.

 

Ciljevi studijskog programa

Osposobiti studente za samostalan naučni rad i primenu naučnih i stručnih znanja u praksi iz oblasti studijska područja: Farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo, Ekološko inženjerstvo i Organska hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo.

 

Ishod procesa učenja

Studenti koji završe master akademske studije iz Hemijske tehnologije osposobljeni su da vode, kreiraju i razvijaju nove tehnološke procese i proizvode iz oblasti hemijskih tehnologija.

 

Studenti raspolažu svim neophodnim znanjima i veštinama koja im omogućavaju primenu originalnih ideja i neposredno uključivanje u naučno-istraživački rad. Studenti su obučeni da prihvate najnovije rezultate naučno-tehnološkog progresa i koriste savremene metode rada.


Studenti stiču znanja za nastavak studija na doktorskim studijama.

 

Uslovi za upis studijskog programa

Na master akademskih studija mogu se upisati lica sa završenim osnovnim akademskim studijama (prvi stepen akademskih studija), iz oblasti Hemijske tehnologije na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, ili završen prvi stepen akademskih studija nekog srodnog studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju (ukupna vrednost od 240 ESPB bodova) na drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu. Kandidati za upis, do odobrenog broja mesta, rangiraju se prema ostvarenoj prosečnoj oceni na osnovnim akademskim studijama.

 

Nastavni plan

Studisjko područje: Farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo

 

Studijsko područje: Organska hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo

 

Studijsko područje: Ekološko inženjerstvo

 

 

Konkuriši na praksu