Naj Student - više od studiranja

  /  Studije

Pravni fakultet za privredu i pravosuđeStudijski program Pravo - Opšte pravo


Nivo studija:
Master studije
Zemlja:
Srbija
Grad:
Novi Sad
Jezik:
Srpski
Cena:
2000.00 EUR
Trajanje:
2 semestra
Početak:
novembar
Izvođenje nastave:
Redovno
Oblast studija:
Pravo


Studijski program Pravo master akademskih studija kroz svoja dva modula – Opšte pravo i Unutrašnji poslovi kreiran je tako da kroz različite, brižljivo odabrane pravne predmete pruža studentima šira znanja upravo u onim segmentima pravnih instituta koji su neophodni da bi se zaokružila celina sadržaja predviđenih za usvajanje od strane budućih kadrova pravne struke. Savladavanjem studijskog programa, studenti postaju osposobljeni za obavljanje poslova u različitim organima, organizacijama, ustanovama, državnim i privatnim firmama i preduzećima.

 

Prevashodni cilj studijskog programa Pravo master akademskih studija jeste nadgradnja postojećih znanja novim, kako bi se formirali što bolji kadrovi u oblasti prava. Završetkom master akademskih studija studenti – master pravnici osposobljeni su da postanu odgovorni, spremni i sposobni da se prilagode svakoj novoj situaciji i iznad svega, da profesionalno pristupe svakom zadatku.

 

Master akademske studije traju 1 godinu i nose 60 ESPB bodova. Završetkom studijskog programa Pravo student stiče zvanje master pravnik. Po završetku ovih studija student može nastaviti doktorske studije u trajanju od tri godine.

 

Nastava se ostvaruje u malim grupama i mentorskom radu, kroz uspostavljanje neposrednog kontakta student-profesor. Naglasak se stavlja na isticanje individualnog, kreativnog razvoja studenata, timski rad, sticanje svrsishodnih teorijskih i praktičnih znanja i korišćenje savremene tehnologije. Kvalitetu nastavnog procesa doprinose i gostovanja stručnjaka iz prakse.

 

 

Savladavanjem modula Opšte pravo, studenti postaјu osposobljeni za obavljanje poslova iz oblasti pravne struke u različitim organima, organizaciјama, ustanovama, državnim i privatnim firmama i preduzećima.

 

Nastavni plan studijskog programa Pravo

Modul: Opšte pravo - Master akademske studije

 Naziv predmetaSemestarESPB
1. Politika suzbijanja kriminaliteta I 8
2. Posebni građanski postupci I 9
3. Metodologija naučno istraživačkog rada I 7
4. Studijsko istraživački rad – teoretske osnove završnog rada I 6
Izborni blok 1:
5. Izborni predmet 1 II 8
6. Izborni predmet 2 II 8
Student bira 2 od 4 ponuđena predmeta:
* Poresko pravo
* Visokotehnološki kriminalitet
* Trgovina ljudima
* Javno beležničko pravo
7. Izrada pravnih akata II 5
8. Završni rad II 9
  Ukupno ESPB za godinu dana   60
Kontaktiraj
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe