12. IEEESTEC konferencija studentskih projekata 28.11. u Nišu

12. IEEESTEC konferencija studentskih projekata održava se 28.11.2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. Ove godine preko 160 srednjoškolaca i studenata prijavilo je ukupno 82 rada iz oblasti savremenih informacionih tehnologija. Svečano otvaranje konferencije je u 10.00 časova u amfiteatru A2, a prezentacija projekata biće u holu M1 nakon otvaranja.

 

IEEESTEC konferencija studentskih projekata

 

Biće predstavljena praktična softverska i hardverska rešenja. Neki od projekata su: pametna kapija, pametni sistem za upravljanje garažom, automatizacija mini elektrana, pametan novčanik, realizacija Lego robota, alarmni sistem protiv krađe košnica, info panel pomoću elektronskog papira, govorni časovnik. Studenti će predstaviti i projekte iz oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja, Internet of Things, kao i iz obnovljivih izvora energije.

 

Najbolji radovi biće nagrađeni u više kategorija: najbolje ocene recenzenata, najbolja praktična realizacija, rad sa najvećim inovacionim potencijalom... Jedan rad sa konferencije nominuje se za učešće na prestižnom svetskom takmičenju IEEE R8 – Student Paper Contest.

 

IEEESTEC konferencija studentskih projekata

 

Međunarodna konferencija studentskih projekata IEEESTEC nastala je sa idejom da na jednom mestu okupi učenike i studente sa istim interesovanjima kako bi razmenili mišljenja i videli čime se kolege bave. Pored učesnika iz Srbije, konferencija je do sada okupila studente iz Banja Luke, Sarajeva, Skoplja, Zagreba, Sofije, Bitolja...

 


Konkuriši na praksu