Aleksinac: Profesor napao studenta

Profesor srpskog jezika u Visokoj školi za vaspitače u Aleksincu fizički je nasrnuo na jednog studenta. Intervenisala je i policija, a direktor kaže da "slučaj treba ispitati do kraja".

 

Profesor napao studenta

 

Studenti treće godine Visoke škole za vaspitače u Aleksincu u petak su bili u šoku, nakon situacije koju im je, kako kažu, ničim izazvan priredio njihov profesor Srpskog jezika koga je tada i trebalo prvi put da upoznaju.

 

Prema njihovim rečima profesor je u amfiteatar ušao 15 minuta ranije i nije puštao nikog ko je stigao posle njega, iako je, sudeći prema rasporedu veliki broj studenata došao na vreme.

- Mi smo na predavanje stigli na vreme, desetak minuta pre početka. Međutim, profesor je već bio u amfitetaru i nije nas puštao da uđemo, a nije nam ni obrazlagao zbog čega - kaže jedna studentkinja koja je želela da ostane anonimna.

 

Nekoliko njenih kolega je, kako kaže ova studentkinja, pokušalo da uđe na čas, ali profesor nikog nije puštao, već je u jednom trenutku, prema njenim rečima izleteo iz učionice i uhvatio najbližeg kolegu za kragnu.

- Vikao je i gurao ga unazad. Bili smo šokirani - kaže ova studentkinja.

Najdeblji kraj je izvukao student Nikola Jeremić koji je bio najbliži vratima amfiteatra.

- Mi smo došli oko 5 do jedan. Kolege su me zamolile, pošto sam predsednik Studentskog parlamenta da pitam profesora da li možemo da uđemo. On je prvo zalupio vrata, a onda kada su neke kolegenice opet pokucale on je u trenutku otvorio vrata, uhvatio me za revere jakne i gurao me dva-tri koraka pozadi - kaže i dalje uznemireni Jeremić.

 

Jeremić i njegove kolege su slučaj prijavili policiji, izjava je dostavljena i Studentskoj službi, a studenti su, kako kažu spremni da idu i do Ministarstva prosvete kako bi se ovaj problem rešio.

 

Komentar profesora nismo uspeli da dobijemo.

 

Direktor ove Visoke škole Stojan Obradović kaže da je upoznat sa incidentom, ali da se studenti njemu još nisu obratili.

On tvrdi da su kamere zabeležile da je profesor u amfiteatar ušao tačno 3 minuta pred početak časa, a da su studenti ipak zakasnili nekoliko minuta.

- Ne vidi se na snimku šta se tačno desilo, jer kamera ne pokriva vrata amfiteatra nego hodnik. Profesor je rekao da on nije mogao da zatvori vrata, jer je student postavio nogu i da ga je tek tada odgurnuo - kaže direktor Obradović.

 

Obradović ističe da profesorov čin ne može da opravada i da je sve moglo da se reši na drugi način, ali dodaje da slučaj mora da se ispita do kraja.

Južnim vestima je potvrđeno i u niškoj Policijskoj upravi da je u petak u ovoj Visokoj školi bilo sukoba, da je patrola izvršila uviđaj i da se utvrđuju okolnosti i eventualna odgovornost.


Konkuriši na praksu