Čudo od deteta diplomiraće sa devet godina, a onda upisuje doktorat

Čudo od deteta iz Belgije ima samo devet godina i studira elektrotehniku, a u decembru će diplomirati na Tehnološkom fakultetu u Ajndhovenu, koji je upisao tek prošle godine. Nakon toga Loren Simons planira da upiše doktorske studije elektrotehnike, a istovremeno će studirati medicinu.

 

Studiranje

Foto: Pixabay

Lorenov talenat prvo su uočili deda i baka, a roditelji su smatrali da preteruju, ali su se ubrzo i učitelji složili. Testirali su ga iscrpno u potrazi za granicama njegovog talenta i rekli su roditeljima da je dečak poput sunđera, upija neverovatno puno informacija i to brzo.

 

Loren dolazi iz lekarske porodice, ali i dalje nema objašnjenja zašto je tako nadaren. Fakultet mu je dopustio da završi studije ranije od drugih studenata.

 

Sjoerd Hulshof sa fakulteta rekla je da je Loren „jednostavno izvanredan“.

 

„On je najbrži student kog smo ikada imali. Ne samo da je hiperinteligentan nego je i vrlo saosećajan“.

 

Njegov napredak, naravno, nije ostao neprimećen i već ga traže prestižni univerziteti širom svijeta, ali Lorenova porodica još ne želi da otkrije koje ponude razmatraju za njegov doktorat.

 

Roditelji takođe paze da devetogodišnjak uz učenje ima vremena i za igru.

 

„Ne želimo da postane previše ozbiljan. On radi šta god poželi“, rekao je njegov otac i dodao da moraju da „pronađu ravnotežu između detinjtva i njegovih talenata“.

Loren već zna šta želi da radi u životu, njegov plan je da se posveti razvijanju veštačkih organa.

 

 


Konkuriši na praksu