Ekonomski fakultet i grad Šabac zajedno na projektu "studentske prakse"

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Šabac potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti te lokalne samouprave.

 

Sporazum Ekonomskog fakulteta i grada Šapca

 

Sporazum, koji će omogućiti studentima da prva radna iskustva steknu tokom studija, da usavrše poslovne veštine i budu konkuretni na tržištu čim završe studije, potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

 

Studenti će, od nadležnih u Šapcu, posle obavljene prakse, dobijati izveštaj o tome koliko je njihovo znanje primenjivo, da li poseduju potrebne veštine za obavljanje posla, kao i sugestije za dalje unapređenje znanja i sposobnosti, rekao je dekan Boričić

 

Sporazum Ekonomskog fakulteta i grada Šapca

 

„Kvalitetno i svima dostupno obrazovanje jedna je od najvažnijih politika za koje se zalažemo u Šapcu. Grad ne čine zgrade i objekti, već ljudi koji u njemu žive. Zato nam je važno da se mladi i obrazovani ljudi, koji se školuju van Šapca i van granica države, vrate u naš grad, gde će osnovati porodice, naći posao i doprineti kvalitetnijem životu u lokalnoj samoupravi“, rekao je gradonačelnik Šapca Zelenović.

 

„Težimo da đacima obezbedimo kvalitetno osnovno i srednje školsko obrazovanje, ali i da pomognemo studentima da učešćem u praksi steknu i znanja koja nisu samo teorijska“, dodao je on. 

 

Ekonomski fakultet je Biblioteci šabačka uručio i donaciju stručnih knjiga, u vrednost od 200.000 dinara. 
 


Konkuriši na praksu

IT Internship

Atos IT Solutions and Services d.o.o. Beograd

Beograd
Rok prijave: 18.12.2019.