Kako do studija u Australiji?

Na prvu pomisao o Australiji, svi u glavi imamo slike kengura, koala, Sidnejske opere, predivne prirode i prijatne klime. Međutim, Australija ima još mnogo toga da ponudi, kao što su svetski priznati univerziteti, mogućnost profesionalnog usavršavanja i visok životni standard. Samo u 2017. godini broj međunarodnih studenata u Australiji povećan je za 15% i trenutno broji preko 400.000 studenata, što ovu zemlju stavlja na 3. mesto po broju međunarodnih studenata.

 

Studiraj u Australiji

 

Zato i ne iznenađuje kada se mnogi studenti iz Srbije i regiona odluče za studije u Australiji!

 

U Australiji postoje različite vrste studijskih programa – od kursa engleskog jezika, stručnih programa, pa sve do osnovnih, master i doktorskih studija. Akademska godina u Australiji počinje u februaru i julu, a postoji i manji upisni rok u novembru. Trajanje čitave procedure upisa i apliciranja za studentsku vizu je u proseku 3 meseca. Za upis svih studijskih programa osim engleskog jezika, neophodno je polaganje IELTS testa.

 

Prednosti studiranja u Australiji su brojni, a samo neki od njih su:

  • Sa studentskom vizom se stiče pravo na rad (20 sati nedeljno)
  • Obrazujete se na svetski priznatim i prestižnim univerzitetima
  • Imate priliku da upoznate ljude iz čitavog sveta
  • Prijatan i lagodan način života, sa bogatim kulturnim i prirodnim sadržajima

 

Studiraj u Australiji

 

Procedura za upis zahteva apliciranje za vizu i detaljno pripemljenu dokumentaciju za upis na odabrane studije.

 

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć tokom celog procesa izbora i upisa željenih studijskih programa, kao i pri apliciranju za studentsku vizu, možete se obratiti Eleni Simić, agentu za studiranje i odlazak u Australiju.

 

Od 2012. godine, Elena uspešno upisuje studente iz celog regiona (Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska) na studije u Australiju, koja postaje jedna od najtraženijih destinacija za obrazovanje i kod nas.

 

Za najnovije informacije o studiranju i životu u Australiji pratite nas na našem blogu Budi Kengur.

 


Konkuriši na praksu