Studenti više konzumiraju alkohol

Svi više studenata Univerziteta u Beogradu se bavi nekom fizičkom aktivnošću, sve veći broj radi povremene ili stalne poslove paralelno sa studijama, ali je porastao i broj onih koji konzumiraju alkohol i duvan.

 

Studenti

Foto: FPN

“Trostruko je povećan broj studenata koji imaju nepravilno držanje i/ili deformitete kičme, u visokom procentu studenti nose naočare ili sočiva zbog problema sa vidom,pokazala je analiza stanja zdravlja studenata poslednjih 10 godina” izjavila je danas dr Mila Paunić, epidemiolog i pomoćnik direktora za medicinska pitanja Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata.

 

Povodom Dana zdravlja studenata Univerziteta u Beogradu, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu za studente organizovao merenje šećera u krvi, merenje procenta masti u organizmu, merenje vitamina i minerala u organizmu, dermatološke preglede , savete stomatologa i lekara opšte prakse, javni čas vežbanja, kviz o zdravlju...

 

U okviru radionice o reproduktivnom zdravlju i prevenciji polno prenosivih infekcija, studentima su deljeni kondomi, a najinformisaniji su dobili i lepe poklone.


Konkuriši na praksu