Nagrade najboljim studentima UNS-a

U ponedeljak (10.10.) su najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu svečano uručene nagrade za školsku 2014/2015. godinu, a predstavljeni su i oni koji su tokom prošle godine ostvarili vrhunske rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima. Dodeljeno je 1.144 nagrade za postignut uspeh, a 40 za naučni i stručni rad.

 

Univerzitet u Novom Sadu

 

Nagrade najuspešnijim studentima i studentkinjama Univerziteta u školskoj 2014/2015. su uručene u sledećim kategorijama: Najbolji student Univerziteta, nagrade najboljim studentima fakulteta, nagrade za vrhunske rezultate u umetnosti, nagrade za vrhunske rezultate u sportu, Nagrada "Mileva Marić Ajnštajn", Nagrada "Aleksandar Saša Popović" i izuzetne nagrade za naučni i stručni rad studenata.

 

Nagrade najupešnijim studentima u ostalim kategorijama (izuzetna nagrada i nagrada za završene studije, izuzetna nagrada i nagrada za uspeh u toku studija i nagrada za naučni i stručni rad studenata) uručene su na fakultetima u sastavu Univerziteta.

 

"Mislim da imamo puno razloga za zadovoljstvo jer su rezultati bili vrhunski i bilo je mnogo onih koji su postigli te vrhunske rezultate. To nas drži u uverenju da smo na dobrom putu i iskreno verujem da će ova nova školska godina koja je pred nama doneti slične uspehe", rekao je Dušan Nikolić, rektor novosadskog Univerziteta.

 

Mnogim od nagrađenih studenata je najveća nagrada to da ostanu na Univerzitetu i dobiju priliku da se bave naučnim radom.

 

Nagrade i sertifikate stipendistima fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u prethodnoj školskoj godini, uručili su rektor i prorektori Univerziteta.

 

Spisak nagrađenih studenata i studentkinja, kao i spisak stipendista Fonda, moguće je pogledati ovde.


Konkuriši na praksu