Kako rešiti problem prenaseljenosti Zemlje - Francusko-srpska privredna komora raspisala konkurs za studente

(Preuzeto sa sajta eKapija - 22. 01. 2013.)

Konkurs za studenteFrancusko-srpska privredna komora uz pomoć svojih članova, već treću godinu za redom raspisuje konkurs "Studentska nagrada", u cilju promovisanja održivog razvoja u institucijama visokog obrazovanja.

Ovogodišnja tema nagrade je: "Planeta zemlja 2050. godine. Kako možemo na vreme da rešimo probleme prenaseljene planete?".

Prema globalnim predviđanjima, Zemlja će u skorijoj budućnosti brojati 10 milijardi stanovnika, i sa današnjim ritmom, 2050. godine, biće nam potrebne tri planete za život.

Od studenata se traži da predlože konkretna rešenja kako mogu da se spreče brojni rizici koje nosi sa sobom ovaj rast i to u domenima: energije, infrastrukture, izgradnje, privrede, zdravlja, finansija, itd.

Prošle godine je preko 120 studenata učestvovalo u konkursu, a ove godine se očekuje još veće interesovanje. Tri najbolja studenta će biti novčano nagrađena u iznosu od 1.500, 1.000 i 500 EUR, koje će tradicionalno sponzorisati članovi Francusko-srpske privredne komore, i to respektivno "Schneider Electric", "Telekomunikacije, računari i servisi" i "Arhi.pro".


Konkuriši na praksu