Konkurs Petog međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih “Trifun Dimić”

Konkurisati mogu i učesnici i učesnice koji su već dobijali nagrade nasih festivala,ili nekih drugih konkursa, naravno i oni koji nisu nikad dobili neku nagradu. Jedna osoba može konkurisati i u kategoriji poezije i kratke priče, ako ih piše.

Radove slati do 1. OKTOBRA 2013. godine na email: stojan.simic.krpica@gmail.com, a kategorije su: osnovci poezija, osnovci kratka priča, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratka priča, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratka priča. Da bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na jednog od najvećih romskih pesnika rođenih u Gospođincima, koji je živeo u Novom Sadu, Konkurs PETOGOG međ. festivala poezije i kratke priče mladih “TRIFUN DIMIC” prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legać, kao žirija i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći, koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moći, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla dobiti.

NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.

PETI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku, studentsku omladinu do 30 godina “TRIFUN DIMIC”,

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca, srednjoškolska, studentska omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price mladih “TRIFUN DIMIC”

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno poštom (običnom, NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):

(za konkurs) Stojan Simić Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

AKO IMAŠ EMAIL adresu, nepotrebno je da šaljes običnom postom, ako je nemaš lako je otvoriti email adresu. PESME I PRIČE koje se šalju na profil ili u inbox članova žirija, ili se dostavljaju preko nekoga neće se uzimati u obzir. Pravo učešća imaju sva deca, srednjoškolska, i studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.

Radove (do tri pesme, odnosno do tri priče dužine do 3 stranice po priči) slati do 1. SEPTEMBRA 2013. godine, u tri primerka (koji šalju postom), a jedan primerak koji šalju emailom) punim imenom i prezimenom učesnika, učesnice, telefonom, mestom rođena i življena, emailom i kratkom biografijom.

POTREBNO JE DA UČESNICI KONKURSA NAPIŠU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURIŠU,  a kategorije su, osnovci poezija, osnovci kratka pricča, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratka priča, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratka priča.

Radove slati do 1. OKTOBRA 2013. godine.

Dodela nagrada PETOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče “TRIFUN DIMIĆ” biće U PRVOJ POLOVINI OKTOBRA 2013. godine u gradskoj biblioteci Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 u Novom Sadu, uz odgovarajući program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.


Konkuriši na praksu