Kako pokrenuti organsku farmu

Završno predavanje u okviru programa Pomoć na putu preduzetništva, održaće se u četvrtak 21.12. od 18:30 časova u Gnezdu (Beograđanska 6. sprat). Ukoliko razmišljate o pokretanju organske farme ili želite na bilo koji način da se bavite proizvodnjom hrane, onda je ovo prava prilika za vas. 

 

Kako pokrenuti organsku farmu

 

Predavanje se sprovodi u okviru ciklusa predavanja “Pomoć na putu preduzetništva”, kao deo projekta “Fabrika mladih preduzetnika” koji se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

 

Naši predavači biće Dragica Ostojić i Miodrag Radivojević pokretači organske farme LAF koji će pokušati da prenesu svoja iskustva stečena na 7 hektara zemljišta, na kome poizvode kvalitetno organsko povrće, voće, jaja i žitarice.

 

Projekat Fabrika mladih preduzetnika održava se treću godinu zaredom i sastoji se iz tri dela:

  • Organsko nadmetanje – vezano za obuku i pokretanje samostalnog biznisa u oblasti organske proizvodnje u kome se takmiče dve poljoprivredne škole.
  • Pomoć na putu preduzetništva – niz nezavisnih predavanja gde će učesnici imati priliku da steknu znanje i motivaciju za pokretanje sopstvenog posla.
  • Konferencija Fabrika mladih preduzetnika

 

Ulaz je besplatan, a prijave za predavanje nisu neophodne.

 

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.


Konkuriši na praksu