Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Međunarodna studentska nedelja u BeograduKao najveći studentski festival u Jugoistočnoj Evropi, Međunarodna studentska nedelja u Beogradu ove godine
će se održati od 14. do 21. jula u glavnom gradu Srbije. U organizaciji udruženja Svetski omladinski talas, festival se od 2006. godine sprovodi po sedmi put, i svake godine okupi više od 200 studenata iz zemlje i inostranstva.

 

Pod ovogodišnjim motom "Hatching The Network", ISWiB (engl: International Student Week in Belgrade) će
okupiti učesnike iz više od 40 zemalja sveta. Oni će kroz različite edukativne i zabavne sadržaje tokom sedam dana trajanja festivala imati priliku da se međusobno upoznaju, razmenjuju ideje i rade na rešavanju problema iz različitih oblasti života. Učesnicima, ali i volonterima i gostima festivala biće organizovan raznolik program bogat edukativnim i zabavnim sadržajima. Cilj manifestacije je razbijanje predrasuda, popularizacija Beograda i Srbije, rušenje verskih, etničkih i nacionalnih barijera među mladima širom sveta.

 

Glavni deo edukativnog programa predstavljaće 8 interaktivnih radionica. Radeći sa svojim kolegama studentima iz svih krajeva sveta, učesnici će kroz zajednički rad na različite načine obrađivati ovogodišnji moto festivala.

 

 

Edukativni deo festivala, pored radionica, obuhvata i Dan otvorenih predavanja koji predstavlja skup velikog broja panel diskusija, debata , otvorenih rasprava i izložbi koje će učesnici ali i svi zainteresovani imati priliku da pogledaju.

Zabavni deo festivala ima nekoliko segmenata.

 

Pored mnogobrojnih organizovanih večernjih izlazaka, već tradicionalno se organizuje i Sajam država koji svake godine okuplja veliki broj posetilaca, na kojem će učesnici na najbolji način predstaviti svoju zemlju i njena obeležja. Izlažući domaću hranu i piće, obučeni u nacionalnu nošnju zemlje iz koje potiču, studenti će svim zainteresovanim gostima približiti njihovu kulturu i dati priliku da uživaju u čarima egzotičnih krajeva.

Tradicionalno, poslednjeg dana festivala bide organizivan Defile zastava, kada će svi ulčesnici festivala, zajedno sa volonterima, gostima i svim zainteresovanima prodefilovati centrom Beograda i time započeti svečanu ceremoniju zatvaranja ovogodišnjeg ISWiB festivala.

 

Anketa Da li biste se prijavili na neku od programa praksi koje organizuju firme u Srbiji?  	Rado, to je dobra prilika da se stekne radno iskustvo 	Nisam ni razmišljao/la o tome 	Planiram, ali nikako da nađem vremena  [Pogledajte rezultate] Naslovna Zanimljivosti Studentske vesti Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Festival je otvoren za sve studente iz Evrope, kao i studente koji u trenutku prijavljivanja studiraju u Evropi.

Kotizacija za učešće za domaće studente iznosi 40 evra koja uključuje i obroke za učesnike. Za studente iz
inostranstva kotizacija u iznosu od 100 evra pored obroka uključuje i obezbeđen smeštaj tokom trajanja festivala.

Prijave su otvorene do 1. aprila 2013. godine.

Više informacija o festivalu i prijavljivanju možete pronaći na zvaničnom sajtu www.iswib.org, Facebook stranici
www.facebook.com/iswib, kao i twitter nalogu www.twitter.com/iswib.


Konkuriši na praksu