Telenor: Praksa za najbolje studente

Kompanija Telenor Srbija potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Matematičkim, Elektrotehničkim i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu sa ciljem usavršavanja studenata završnih godina kroz programe prakse u Telenoru, mentorske programe, kao i predavanja stručnjaka iz te kompanije.

 

  

Telenor je do sada o organizaovao studentske prakse u trajanju od godinu dana, koje su omogućavale mladima da steknu prva radna iskustva.

 

Kroz ove programe u protekle četiri godine prošla su 62 studenta, od kojih je trećina ostala u kompaniji, navodi se u saopštenju Telenora.

 

Ovakav vid saradnje je bitan, jer razvija vezu između privrede i obrazovnog sistema i omogućava mladima da se tokom studija pripreme za rad u poslovnom okruženju koje se brzo menja, rekla je generalna direktorka Telenora Srbija Ingeborg Ofsthus.

 

Prvi korak u nizu aktivnosti koje su predviđene ovim Memorandumom je organizovanje kratkih studentskih praksi u Telenoru, u trajanju do tri meseca.

 

Tokom jeseni planirano je potpisivanje Memoranduma sa još nekoliko državnih i privatnih fakulteta što će mogućnost za dodatno usavršavanje dati širem krugu studenata, ističe se u saopštenju.


Konkuriši na praksu